Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Διεξαγωγή πρόωρων προεδρικών εκλογών ζητά ο Ντ.Μπαχτσελί

ΑΜΠΕ

Ο ηγέτης του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας επικαλέστηκε «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο η χώρα να «αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες έως τον Νοέμβριο 2019»

Διεξαγωγή προεδρικών εκλογών ένα χρόνο νωρίτερα από το αναμενόμενο ζήτησε ο ηγέτης του αντιπολιτευόμενου Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) της Τουρκίας, Ντεβλέτ Μπαχτσελί, ζητώντας να επισπευθούν οι εκλογές για τον προσεχή Αύγουστο, την ώρα που είναι προγραμματισμένες για τον Νοέμβριο 2019.

Ο Ντ.Μπαχτσελί επικαλέστηκε «οικονομικές και πολιτικές επιχειρήσεις εις βάρος της Τουρκίας» υποστηρίζοντας ότι είναι δύσκολο η χώρα να «αντέξει υπό τέτοιες συνθήκες έως τον Νοέμβριο 2019».

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ, απάντησε από την πλευρά του ότι οι επίσημοι θεσμοί της χώρας θα εξετάσουν το αίτημα του MHP.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Μεταπολίτευση: Ιστορική μνήμη και δημοκρατία

Η δικτατορία του 1967 ήταν η κορύφωση της δραστηριότητας του μετεμφυλιακού κράτους. Από τη λήξη του Εμφυλίου πολέμου, ένα πραξικόπημα ήταν πάντοτε υπαρκτή επιλογή στα μυαλά των σκοτεινών μηχανισμών...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο