Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τουρκία: Άρση του κατ' οίκον περιορισμού για τον Αμερικανό πάστορα

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Την απελευθέρωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο ανοίγοντας το δρόμο για την επιστροφή του στις ΗΠΑ

Την άρση του περιορισμού κατ' οίκον αποφάσισε τουρκικό δικαστήριο μετά από πρόταση του εισαγγελέα, για την περίπτωση του Αμερικανού πάστορα Άντριου Μπράνσον, ο οποίος κρατείται εδώ και δύο χρόνια κατηγορούμενος για τρομοκρατία.

Το δικαστήριο τον καταδίκασε σε φυλάκιση τριών ετών ωστόσο ο Ά.Μπράνσον δε θα παραμείνει στη φυλακή λόγω του χρόνου της προφυλάκισής του.

Η απόφαση του δικαστηρίου για την άρση της κατ' οίκον κράτησης σημαίνει ότι ο Αμερικανός πάστορας μπορεί να αναχωρήσει από τη Τουρκία και να επιστρέψει στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters αναμένεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ με αεροσκάφος του αμερικανικού στρατού.

Αξιωματούχος των ΗΠΑ επισήμανε ότι ο Ά.Μπράνσον θα επιστρέψει σήμερα.

Από την πλευρά της η εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου δήλωσε ότι ο πάστορας θα επιστρέψει αεροπορικώς στις ΗΠΑ με στάση στη Γερμανία.

Σημειώνεται ότι ο Ά.Μπράνσον κατηγορήθηκε για διασυνδέσεις με το PKK και υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν, τον οποίο οι τουρκικές αρχές θεωρούν ως τον ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος του 2016.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει ένα πρώτο βήμα για την αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Τουρκίας.

Αμέσως μετά, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του «εργάστηκε πολύ σκληρά» για την εν λόγω υπόθεση. «Εργαζόμαστε πολύ σκληρά στην υπόθεση του πάστορα Μπράνσον!» ανάρτησε στο twitter.

Λίγο μετά ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε πως ελπίζει ο Μπράνσον να επιστρέψει σύντομα στην πατρίδα του ασφαλής.

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι με τον Πάστορα Μπράνσον και ελπίζουμε να τον έχουμε σύντομα και με ασφάλεια κοντά μας, πίσω στην πατρίδα».

Νωρίτερα, ο δικηγόρος του πάστορα, ερωτηθείς εάν ο πελάτης του θα επιστρέψει στις ΗΠΑ, απάντησε ότι «πιθανώς θα φύγει».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια