Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σομαλία: 17 νεκροί από επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα

Φωτογραφία αρχείου-ΑΜΠΕ

Σύμφωνα με την αστυνομία της χώρας μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 17 νεκροί οι οποίοι ήταν επιβάτες δημόσιων οχημάτων. «Ο απολογισμός των νεκρών είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί»

Δεκαεπτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων στο Μογκαντίσου της Σομαλίας κοντά στην έδρα του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών (CID) της αστυνομίας της χώρας.

Φρουροί του ξενοδοχείου Sahafi και αστυνομικοί του CID άνοιξαν πυρ μετά τις εκρήξεις. Στη συνέχεια, σημειώθηκε τρίτη έκρηξη σύμφωνα εμ αυτόπτες μάρτυρες.

«Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει τον θάνατο 17 αμάχων. Ήταν επιβάτες δημόσιων οχημάτων που περνούσαν όταν σημειώθηκαν οι εκρήξεις. Ο απολογισμός των νεκρών είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί», δήλωσε στο Reuters ο αστυνομικός Άλι Νουρ.

Σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης, στόχος της επίθεσης ήταν το ξενοδοχείο Sahafi, το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τα γραφεία της CID.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, όμως ισλαμιστές της οργάνωσης αλ-Σαμπάαμπ που συνδέεται με την Αλ-Κάιντα πραγματοποιούν τακτικά επιθέσεις στην πρωτεύουσα.

Δείτε όλα τα σχόλια