Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% μόνο σε ακίνητη περιουσία αξίας έως 60.000 ευρώ

Eurokinissi

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, ένα ακίνητο των 90.000 ευρώ έχει το ίδιο όφελος (μείωση 20%) με ένα ακίνητο δεκαπλάσιας αξίας. Το ν/σ εισάγεται τη Δευτέρα στην αρμόδια επιτροπή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Μόνο η πολύ μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, και συγκεκριμένα αυτή που φτάνει έως τις 60.000 ευρώ, θα τύχει της κατά 30% μείωσης του ΕΝΦΙΑ, σύμφωνα με τον νέο φορολογικό νομοσχέδιο που αναμένεται να εισαχθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος τη Δευτέρα στη 1 μ.μ. στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Επιπλέον, σύμφωνα με το ίδιο ν/σ για περιουσίες που φτάνουν τα επίπεδα γύρω στις 70.000 ευρώ, το ποσοστό της μείωσης περιορίζεται στο 27% και για εκείνες που κυμαίνονται στο πεδίο των 80.000 ευρώ η μείωση περιορίζεται στο 25%. Σε ποσοστά δηλαδή σαφώς χαμηλότερα εκείνων που προβλέπονταν στη μείωση που είχε προκρίνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται ότι η μείωση του ΕΝΦΙΑ που ψηφίστηκε, για το 2019 ήταν κλιμακωτή και ξεκινούσε από το 30% για την ακίνητη περιουσία με αντικειμενική αξία έως 100.000 ευρώ, κάτι που θα ωφελούσε 1 εκατομμύριο ιδιοκτήτες.

Από εκεί και πάνω, με το νέο νομοσχέδιο, ένα ακίνητο των 90.000 ευρώ έχει το ίδιο όφελος με ένα ακίνητο δεκαπλάσιας αξίας, δηλαδή 20%.

Ενώ όφελος ίσο με 10% έχουν και οι τεράστιες περιουσίες που ξεπερνούν τα επταψήφια ποσά.

Δείτε όλα τα σχόλια