Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Γ.Σταθάκης: Η ανάκαμψη της οικονομίας τα τελευταία χρόνια στηρίζεται σε βιώσιμους πυλώνες

Eurokinissi

«Η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και το 2019, στηρίζεται αποκλειστικά σε δύο τομείς. Στις εξαγωγές και στον τουρισμό, που φέρνουν συνάλλαγμα και δεν έχει κανένα στοιχείο τεχνητής ανάπτυξης», σημείωσε ο πρώην υπουργός

«Η ελληνική οικονομία έχει κλείσει ένα μεγάλο κύκλο με πολλές δραματικές συνέπειες, όπου στο τέλος της ημέρας έχει θεραπεύσει τα δύο βασικότερα οικονομικά προβλήματα, μέσω των οποίων εκδηλώθηκε κρίση το 2009, δηλαδή ένα τεράστιο έλλειμμα στο ισοζύγιο εξωτερικών συναλλαγών της χώρας και τεράστια δημοσιονομικά ελλείμματα που τροφοδοτούσαν ένα μη διαχειρίσιμο δημόσιο χρέος», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Σταθάκης, κατά την διάρκεια ομιλίας του στο αναπτυξιακό συνέδριο που οργανώνει στην Πάτρα, η εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, «οτιδήποτε συζητάμε για ανάπτυξη και για τον τρόπο που θα κινηθούμε, αυτοί οι δύο πυλώνες που προανέφερα πρέπει να μείνουν αδιαπραγμάτευτα σταθεροί, πάνω στους οποίους δεν θα επιτρέπεται οποιοδήποτε παλινδρόμηση».

Επίσης, ο κ. Σταθάκης επεσήμανε ότι «η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τα τρία τελευταία χρόνια, αλλά και το 2019, στηρίζεται αποκλειστικά σε δύο τομείς, δηλαδή στις εξαγωγές και στον τουρισμό.» Αυτό, όπως επεσήμανε, «είναι πολύ σημαντικό, διότι η ανάκαμψη στηρίζεται σε βιώσιμους πυλώνες που φέρνουν συνάλλαγμα και δεν έχει κανένα στοιχείο τεχνητής ανάπτυξης».

Ακόμη, ο Γιώργος Σταθάκης σημείωσε ότι «η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων αποτελεί ένα νέο πεδίο για την επιχειρηματικότητα και την προσέλκυση νέων επενδύσεων», στο πλαίσιο πάντα και της περιφερειακής ανάπτυξης.

Σχετικά με τους τομείς που έχουν προοπτικές, ο πρώην υπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον ενεργειακό τομέα, προσθέτοντας ότι η Έρευνα και η Καινοτομία που παράγονται από τα Πανεπιστήμια έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν την παραγωγική δυναμική της χώρας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πολιτική αθλιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές...».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο