Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ.Παπανάτσιου: Ανενεργή η νέα πάγια ρύθμιση έως 48 δόσεις για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών

«Η ΝΔ ενδιαφέρεται για την επικοινωνία και όχι για την ουσία», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ

«Ένα από τα θέματα που παρέλαβε σε ώριμο στάδιο η κυβέρνηση της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν η δημιουργία της Νέας Πάγιας Ρύθμισης, που θ’ αντικαθιστούσε την υπάρχουσα των 12 και 24 δόσεων», σημείωσε η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Παπανάτσιου, σχετικά με τη καθυστέρηση εφαρμογής της Νέας Πάγιας Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Οφειλών προς την Φορολογική Διοίκηση

Η ίδια πρόσθεσε ότι «η νέα ρύθμιση ήταν προγραμματισμένο να εφαρμοστεί, αμέσως μετά την έκτακτη ρύθμιση των 120 δόσεων, ενώ θα "έτρεχε" παράλληλα με τη λειτουργία του Προοδευτικά Ακατάσχετου Λογαριασμού, που ισχύει ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2019, όπως ακριβώς προβλεπόταν στην Υπουργική Απόφαση του Ιουλίου».

«Η νέα ρύθμιση ήταν μέρος ενός συνολικότερου σχεδίου, για την μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών των πολιτών. Παρ’ όλα τα επικοινωνιακά τεχνάσματα της ΝΔ, που προσπαθεί να εμφανίσει και αυτή τη ρύθμιση ως προϊόν της ‘’άριστης’’ κυβέρνησης, όπως είχε συμβεί και με τις 120 δόσεις, φαίνεται πως η εφαρμογή της παραμένει ευχολόγιο», πρόσθεσε η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ.

Επιπλέον δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «το νομοσχέδιο ψηφίστηκε τον περασμένο Νοέμβρη, οι αρμόδιοι υπουργοί μας διαβεβαίωναν για την ετοιμότητά τους, η ρύθμιση έπρεπε να λειτουργεί ήδη από την 1/1/2020, όπως όριζε ο νόμος, ενώ ούτε Υπουργική Απόφαση έχει εκδοθεί. Η καθυστέρηση αυτή δημιουργεί προβλήματα στους συμπολίτες μας καθώς, ορισμένοι από αυτούς, θα κινδυνεύσουν να απωλέσουν και τη ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία ‘’απαιτεί’’ τη ρύθμιση του συνόλου των ληξιπρόθεσμων οφειλών». 

Τέλος, η Κατερίνα Παπανάτσιου επεσήμανε ότι «η ΝΔ μας έχει συνηθίσει στα επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Άλλωστε ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει στην ΔΕΘ, πως τον ενδιαφέρει περισσότερο η επικοινωνία και όχι η ουσία! Δυστυχώς είναι ένα από τα λίγα που η κυβέρνησή του, όντως τα κάνει πράξη».

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις