Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ν.Παππάς - Γ.Τσίπρας: Εξαπάτηση των επιχειρήσεων από την κυβέρνηση

ΑΜΠΕ

«Μόλις το 4% πήραν την επιστρεπτέα προκαταβολή», τονίζουν με κοινή τους ανακοίνωση ο τομεάρχης και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι η επιστρεπτέα προκαταβολή «για επιχείρηση με τζίρο 400.000. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ»

«Οι άνθρωποι της αγοράς βιώνουν μια ακόμα εξαπάτηση Μητσοτάκη. Στις εκκλήσεις επιχειρήσεων, Επιμελητηρίων και εμπορικών συλλόγων για άμεση ενίσχυση, η ΝΔ απαντά με κοροϊδία», τονίζουν ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς και ο αναπληρωτής τομεάρχης Γιώργος Τσίπρας σε σχέση με την επιστρεπτέα προκαταβολή.

Οι ίδιοι με κοινή τους ανακοίνωση υπογραμμίζουν ότι «σήμερα ανακοινώθηκε ότι την επιστρεπτέα προκαταβολή, ύψους 55 εκατ. ευρώ, θα λάβουν τον Μάιο μόλις 8.600 επιχειρήσεις, από τις 140.000 που κατέθεσαν σχετική αίτηση και τις πάνω από 200.000 που ανέστειλαν τη λειτουργία τους λόγω της πανδημίας. Δηλαδή, μόλις το 6% όσων αιτήθηκαν και το 4% όσων ανέστειλαν τη λειτουργία τους».

«Την πολυδιαφημισμένη ενίσχυση αναμένεται να λάβουν συνολικά λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις από όσες επλήγησαν, με την καταβολή των ποσών να γίνεται από τον Ιούνιο και μετά, τρεις μήνες τουλάχιστον μετά το lockdown». επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «ενίσχυση - ψίχουλα» καθώς, η οικονομική βοήθεια «για επιχείρηση με τζίρο 400.000. ευρώ και τέσσερις εργαζόμενους, δεν ξεπερνά τα 933 ευρώ».

Τέλος, οι ίδιοι υπογραμμίζουν ότι «η μεθόδευση Μητσοτάκη είναι ξεκάθαρη. Στο στόχαστρο έχουν μπει, εκτός από τους εργαζόμενους, και οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται σε καθεστώς πρωτοφανούς ομηρίας».

 

Διαβάστε επίσης:

Απάντηση του τομέα Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ στο Υπουργείο Οικονομικών για την επιστρεπτέα προκαταβολή

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις