Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έως 3.000 ευρώ το όφελος για τα νοικοκυριά

Πρόγραμμα επιδότησης για μετατροπή υπάρχουσας εγκατάστασης θέρμανσης σε φυσικού αερίου

Έως και 3.000 ευρώ μπορούν να εξοικονομήσουν τα νοικοκυριά του Λεκανοπεδίου μέσω του νέου προγράμματος επιδότησης εγκατάστασης θέρμανσης με φυσικό αέριο της Εταιρείας Διανομής Αερίου (ΕΔΑ) Αττικής.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα επιδότησης βρίσκεται ήδη σε ισχύ και εκτιμάται ότι το όφελος κυμαίνεται κατ’ ανώτατο στις 3.000 ευρώ για μια πολυκατοικία και σε 750 ευρώ για ένα διαμέρισμα.

Όπως επισημαίνει η ΕΔΑ Αττικής, ανταποκρινόμενη στα συνεχή αιτήματα ενδιαφερομένων για πρόσβαση σε οικονομική και αποδοτική θέρμανση, επιδοτεί απευθείας στον καταναλωτή μέρος του συνολικού κόστους μετατροπής της υπάρχουσας εσωτερικής εγκατάστασης θέρμανσης σε αντίστοιχη φυσικού αερίου.

Το νέο πρόγραμμα επιδότησης απευθύνεται σε όλους τους οικιακούς καταναλωτές (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) που υπογράφουν σύμβαση σύνδεσης από τις 3 Απριλίου 2017 και μετά και ισχύει μέχρι εξάντλησης του διαθέσιμου προϋπολογισμού, ο οποίος ανέρχεται στα 4,7 εκατ. ευρώ.

Η επιδότηση ισχύει για όλες τις κατοικίες που είναι “ενεργές”, δηλαδή κατοικούνται, και χρησιμοποιούν συστήματα θέρμανσης άλλης μορφής ενέργειας. Απευθύνεται επίσης και σε διαμερίσματα πολυκατοικιών που θα επιλέξουν αυτόνομη σύνδεση με χρήση ανυψωτικής στήλης (riser) και τοποθέτηση του μετρητή στο μπαλκόνι, μειώνοντας περαιτέρω το συνολικό κόστος για τη σύνδεσή τους.

Το ύψος επιδότησης είναι κλιμακωτό και διαφοροποιείται ανάλογα με την κατηγορία σύνδεσης (κεντρική ή αυτόνομη θέρμανση) και την εγκατεστημένη ισχύ του λέβητα και διαμορφώνεται ως εξής:

α) Για κεντρική θέρμανση ή μονοκατοικία (με σύστημα καυστήρα - λέβητα ή λέβητα συμπύκνωσης) με λέβητα ισχύος:

* Άνω των 200.000 kcal/h το επιδοτούμενο ποσό (συμπ. ΦΠΑ) ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

* 170.001-200.000 kcal/h, επιδότηση 2.250 ευρώ.

* 120.001-170.000 kcal/h, επιδότηση 1.500 ευρώ.

* 35.001-120.000 kcal/h, επιδότηση 1.100 ευρώ.

β) Για αυτόνομη θέρμανση ή κεντρική θέρμανση με λέβητα ισχύος:

* Κάτω των 35.000 kcal/h, επιδότηση 750 ευρώ.

γ) Για αυτόνομη θέρμανση με ανυψωτική στήλη, λέβητα ισχύος:

* Κάτω των 35.000 kcal/h, επιδότηση 360 ευρώ.

Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να επωφεληθούν από το πρόγραμμα επιδότησης αρκεί να υποβάλουν αρχικά μία υπεύθυνη δήλωση ένταξης στο πρόγραμμα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για την απόδοση της επιδότησης θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας, που καθορίζεται με βάση την ενεργοποίηση της εσωτερικής εγκατάστασης και την έκδοση της άδειας χρήσης φυσικού αερίου από την ΕΔΑ Αττικής.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία συμμετοχής στο πρόγραμμα, οι ενδιαφερόμενοι καταναλωτές μπορούν να απευθύνονται στην ιστοσελίδα www.edaattikis.gr, στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης καταναλωτών, 1133, καθώς και στο κατάστημα της εταιρείας στο Σύνταγμα (επί της οδού Αμερικής 11).

Δείτε όλα τα σχόλια