Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τμήμα Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ: Με απύθμενο θράσος παριστάνει τον σωτήρα στην ενέργεια ο Κ. Μητσοτάκης

Ν. Καϊμάκης: Για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ θα παραμείνει δημόσια

Με απύθμενο θράσος συνεχίζει να παριστάνει τον σωτήρα των ενεργειακών πραγμάτων της χώρας ο Κ. Μητσοτάκης, δήλωσε ο συντονιστής του Τμήματος Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Καϊμάκης, σχολιάζοντας τις θέσεις του προέδρου της Ν.Δ. για τη ΔΕΗ και την ενέργεια.

Όπως επισημαίνει στην “Αυγή”, με το ίδιο νεοφιλελεύθερο μοτίβο ο κ. Μητσοτάκης επαναλαμβάνει τα περί πώλησης του ΑΔΜΗΕ για δήθεν οικονομική σωτηρία της ΔΕΗ και την ανάθεση του management σε στρατηγικό επενδυτή για να διασωθεί από ξένα χέρια...

Ο ίδιος, πάντως, τονίζει χαρακτηριστικά πως “για τον ΣΥΡΙΖΑ η ΔΕΗ θα παραμείνει, για πάντα, δημόσια επιχείρηση”.

Αναφέρεται ιδιαίτερα στην... ασθενή μνήμη του Κ. Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι τυχόν προβλήματα που εμφανίζονται, στις δύσκολες αλλά μεγαλόπνοες προσπάθειες της κυβέρνησης για την ένταξη, καταρχήν, στην αναδυόμενη ενεργειακή ένωση της Ευρώπης, “οφείλονται κυρίως στην άφρονα πολιτική που άσκησαν οι κυβερνήσεις Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ”.

Σε αυτό το πλαίσιο τονίζει πως ο κ. Μητσοτάκης ξεχνάει ότι επί κυβέρνησης Ν.Δ.:

- Διά νόμου επιχειρήθηκε εκποίηση του ΑΔΜΗΕ (πώληση 66%) και διαμελισμός της ΔΕΗ (“μικρή ΔΕΗ” -με όλα τα είδη μονάδων: λιγνίτες, φυσικό αέριο, νερά).

- Φορτώθηκαν τα τιμολόγια της ΔΕΗ με περίπου 100% αύξηση λόγω επιπρόσθετων επιβαρύνσεων (υπέρ τρίτων, ΦΠΑ, ΕΤΜΕΑΡ, ΥΚΩ κ.ά.), όταν σήμερα μέσω ψηφιακής τεχνολογίας είναι δυνατόν αυτά να τα αναλάβουν οι αρμόδιοι φορείς για να σταματήσει η ΔΕΗ να είναι ο γενικός εισπράκτορας του κράτους, κάτι που οδήγησε σε αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

- Η ΔΕΗ εκτίναξε αναίτια τις δανειοδοτήσεις της κατά 5,5 δισ., δυσκολεύοντας σήμερα τη ρευστότητά της.

- Το μόνο έργο που προωθήθηκε ήταν η κοστοβόρα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5, ενώ αντίθετα αγνοήθηκαν τα έργα ΑΠΕ.

Δείτε όλα τα σχόλια