Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλ. Κουντουρά: Σχέδιο ανάπτυξης για τουρισμό 365 ημερών το χρόνο

EUROKINISI

Σχέδιο δράσεων για τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλίας με στόχο τον τουρισμό 365 ημερών το χρόνο, παρουσίασε η Έλ. Κουντουρά, στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο

Τον υλοποιούμενο σχεδιασμό για τη Θεσσαλία που μπορεί να υποστηρίξει τουρισμό 365 ημέρες το χρόνο και να εξασφαλίσει διαρκή τουριστική ανάπτυξη με όρους βιωσιμότητας, παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά στο 4ο Περιφερειακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, που πραγματοποιείται στη Λάρισα.

Η υπουργός τόνισε ότι ο τουρισμός είναι κυβερνητική προτεραιότητα και βασικός πυλώνας ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Κάλεσε το σύνολο των παραγωγικών και κοινωνικών φορέων να συμμετέχουν στην εθνική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη, θέτοντας τα ζητήματα που τους απασχολούν και τις προτάσεις τους.

Με επίκεντρο την υλοποιούμενη εθνική περιφερειακή πολιτική στον τουρισμό που κατάρτισε και υλοποιεί το υπουργείο, η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τους δήμους, τα Επιμελητήρια, τους αναπτυξιακούς και τουριστικούς φορείς, τις Ενώσεις Ξενοδόχων, και τον ιδιωτικό τομέα προωθείται στοχευμένα η επιμήκυνση της θερινής τουριστικής περιόδου και η στήριξη της τουριστικής κίνησης όλο το χρόνο, η ανάπτυξη και προώθηση νέων προορισμών και των θεματικών εμπειριών, και η ενίσχυση της συνδεσιμότητας αλλά και η ανάδειξη των δυνατοτήτων για την προσέλκυση νέων επενδύσεων.

Η υπουργός στην παρέμβασή της αναφέρθηκε στην προωθούμενη διασύνδεση του τουρισμού με την πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα ως προτεραιότητα της τουριστικής πολιτικής, και τόνισε την εξαιρετική δυναμική που παρουσιάζει η Θεσσαλία, λόγω της υψηλής παραγωγικής αγροτικής δραστηριότητας και των ξεχωριστών προϊόντων της που προσδίδουν προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Επίσης αναφέρθηκε στις στρατηγικές κινήσεις του υπουργείου για την ενίσχυση της συνδεσιμότητας.

«Με στόχο τη γρήγορη και ανταγωνιστική ανάπτυξη της Περιφέρειας, προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις και στοχευμένες συνεργασίες με διεθνείς tour operators και αεροπορικές εταιρείες ώστε να ενισχύσουμε τη συνδεσιμότητα στα αεροδρόμια Σκιάθου και Νέας Αγχιάλου και τους προορισμούς της Θεσσαλίας», τόνισε η κ. Κουντουρά.

Αναφερόμενη στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Θεσσαλίας για τουρισμό όλο το χρόνο, και την ανάδειξη των φυσικών και τουριστικών πόρων, με επίκεντρο τη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη η υπουργός επεσήμανε ότι έμφαση θα δοθεί στο χειμερινό τουρισμό, με επίκεντρο τα χιονοδρομικά κέντρα στο Πήλιο και στο Περτούλι, τους ορεινούς όγκους και τους παραδοσιακούς οικισμούς και χωριά.

Στο σκέλος των επενδύσεων τονίστηκε ότι για τη Θεσσαλία ειδικότερα, την τελευταία διετία υποβλήθηκαν ή βρίσκονται σε διάφορα στάδια αδειοδοτήσεων 8 επενδύσεις στην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου, μεταξύ άλλων για τη δημιουργία παραθεριστικού χωριού, σύνθετου τουριστικού καταλύματος, επεκτάσεις ξενοδοχειακών μονάδων υψηλών κατηγοριών, κάμπινγκ και ειδικών τουριστικών υποδομών. Παράλληλα δόθηκαν αδειοδοτήσεις 189 τουριστικών επιχειρήσεων, ενώ 131 μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλία εντάχθηκαν στον προσωρινό κατάλογο των δικαιούχων του προγράμματος μέσω του ΕΠΑΝΕΚ (ΕΣΠΑ 2014-2020) για την ενίσχυση έως 50% των επενδυτικών σχεδίων εκσυγχρονισμού και της αναβάθμισης τουριστικών μικρομεσαίων Επιχειρήσεων. Όπως είπε η υπουργός, μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικά κεφάλαια άνω των 22 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση αυτών των επενδύσεων στη Θεσσαλία.

Σε ό,τι αφορά τέλος, το επικείμενο πρόγραμμα για την ενίσχυση της ίδρυσης νέων μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, η κ. Κουντουρά τόνισε ότι αποτελεί μία εξαιρετική ευκαιρία να εισέλθουν και να δραστηριοποιηθούν στον τουριστικό τομέα της Θεσσαλίας νέοι επαγγελματίες και να ενισχυθεί το τουριστικό προϊόν της Περιφέρειας.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η μάχη της επόμενης ημέρας

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με τη δέσμευση να υλοποιήσει τη συμφωνία που η απερχόμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει έναν μήνα πριν με τους δανειστές, να κλείσει τον κύκλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο