Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΑΑΔΕ: Εισπράξεις 3,14 δισ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές ιδιωτών

Ήδη κινούνται πάνω από τον ετήσιο στόχο των 2,7 δισ. και δεν αποκλείεται μέχρι το τέλος του έτους να εισπραχθούν έσοδα έως 5 δις. ευρώ

Στα 8,551 δισ. ευρώ έφτασαν στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου τα ληξιπρόθεσμα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο ενώ αν αθροιστούν και οι συσσωρευμένες παλαιότερες ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται στα 98,23 δισ. ευρώ).

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Αύγουστο, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία διογκώθηκαν κατά 1,068 δισ. ευρώ σε σχέση με τον Ιούλιο, εκ των οποίων τα 938 εκατ. ευρώ είναι απλήρωτοι φόροι.

Από εκεί και πέρα, τις 971.508 φτάνουν οι οφειλέτες οι οποίοι υπέστησαν κατάσχεση στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, καθώς η ΑΑΔΕ κατάφερε στο οκτάμηνο Ιανουαρίου - Αυγούστου να εισπράξει 3,14 δισ. ευρώ, με την κατανομή να ανέρχεται στα 1,97 δισ. ευρώ από τα παλαιά χρέη και ακόμη 1,177 ευρώ από τις φρέσκες οφειλές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόχος που έχει τεθεί φέτος είναι η είσπραξη 2,7 δισ. ευρώ μόνο από τις παλαιές ληξιπρόθεσμες οφειλές. Πάντως, η εκτίμηση των αρμοδίων δεν αποκλείει έως το τέλος του έτους να αντληθούν έσοδα μέχρι 5 δισ. ευρώ.

Τα στοιχεία της ΑΑΔΕ για το τέλος Αυγούστου δείχνουν ακόμα ότι:

- Ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία έχουν 3.857.086 νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Σε σχέση με τον Ιούλιο, ο αριθμός των οφειλετών μειώθηκε κατά 121.000 άτομο.

- Κατασχέσεις σε τραπεζικές καταθέσεις, μισθούς, συντάξεις, ενοίκια και σε άλλα εισοδήματα επιβλήθηκαν σε 971.508 οφειλέτες.

- Με την επιβολή αναγκαστικών μέτρων είσπραξης απειλούνται 1.652.508 οφειλέτες.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η μάχη της επόμενης ημέρας

Τον Σεπτέμβριο του 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με τη δέσμευση να υλοποιήσει τη συμφωνία που η απερχόμενη κυβέρνηση είχε υπογράψει έναν μήνα πριν με τους δανειστές, να κλείσει τον κύκλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο