Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Π.Μοσκοβισί: Όχι, δε θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα

ΑΜΠΕ

Ο Επίτροπος Οικονομίας ξεκαθάρισε ότι μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος δεν θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική»

Την πεποίθηση ότι δεν θα υπάρξει προληπτική πιστοληπτική γραμμή για την Ελλάδα, μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος του ESM και ότι η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους θα είναι σημαντική, εξέφρασε σήμερα ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί, σε συνέντευξή του στο euractiv.com.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξει προληπτική γραμμή για την Ελλάδα, ο Γάλλος Επίτροπος απάντησε κατηγορηματικά «όχι» προσθέτοτνας ότι «τίποτα σε σχέση με την Ελλάδα δεν μπορεί να μοιάζει ξανά με υποχρεωτικό πρόγραμμα».

Ο ίδιος, σημείωσε, ωστόσο, ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων δεν θα πρέπει να σταματήσει, μετά την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα.

Ο Π.Μοσκοβισί εξήγησε δε, ότι μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος, η Ελλάδα θα πρέπει να γίνει κανονικό μέλος της ευρωζώνης. «Αυτό σημαίνει τρία πράγματα: Πρώτον, ότι τους επόμενους μήνες θα έχουμε μια στρατηγική για την ανάπτυξη που θα σχεδιαστεί από την ίδια την Ελλάδα, Δεύτερον, ότι θα υπάρξει μια «σημαντική» ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, με φιλόδοξα μέτρα, στα οποία όμως δεν θα περιλαμβάνεται «κούρεμα». Τρίτον, ότι θα υπάρξει η «κατάλληλη» μεταμνημονιακή εποπτεία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρόκειται για πρόγραμμα».

Τέλος, ο Επίτροπος Οικονομίας πρόσθεσε ότι «πάνω σε αυτούς τους τρεις πυλώνες θα εργαστούν το Euroworking Group, το Eurogroup και οι ελληνικές αρχές», εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι «η Ελλάδα θα γίνει "success story"».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια