Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επίδομα στέγασης για πάνω από 1,2 εκατ. πολίτες από 1/1/2019

Μένει να «κλειδώσει» το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, ωστόσο το πιθανότερο είναι να κινείται στις 8.000-8.500 ευρώ, βάση του οποίου από 1η Ιανουαρίου 2019 θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου

Την παροχή επιδόματος στέγασης , το οποίο θα αφορά πάνω από 1,2 εκατομμύρια πολίτες, ως θετικό αντίμετρο για την οικονομική ενίσχυση των πολιτών, κατάφερε να εντάξει το κυβερνητικό επιτελείο κατά τις σημερινές επαφές με τους θεσμούς.

Όπως είπε η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μένει να «κλειδώσει» το ανώτατο ατομικό εισοδηματικό όριο, ωστόσο το πιθανότερο είναι να κινείται στις 8.000-8.500 ευρώ, βάση του οποίου από 1η Ιανουαρίου 2019 θα καταβάλλεται επίδομα στέγασης για την κάλυψη μέρους είτε του ενοικίου, είτε της δόσης του στεγαστικού δανείου. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειωθεί ότι στη δεύτερη αυτή περίπτωση ο δικαιούχος δεν θα πρέπει να έχει ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη.

Από εκεί και πέρα, το ανώτατο οικογενειακό εισόδημα θα είναι κοντά στις 25.000 ευρώ καθώς θα υπάρχουν προσαυξήσεις με βάση τον αριθμό των μελών του νοικοκυριού.

Τα ποσά της επιδότησης θα ξεκινούν από 70-80 ευρώ το μήνα. Όπως μάλιστα δήλωσε χαρακτηριστικά η Θεανώ Φωτίου «οι συνολικά ωφελούμενοι του επιδόματος στέγασης θα ανέρχονται σε περίπου 1,2 εκατομμύρια άτομα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Φως και δικαιοσύνη

Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης έδειξαν ότι ο Ζακ Κωστόπουλος πέθανε από ισχαιμικό επεισόδιο που προκλήθηκε από πολλαπλά τραύματα. Για να τα λέμε όπως είναι: ο άνθρωπος πέθανε από την...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο