Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εκτοξεύθηκε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία τον Αύγουστο

Αύξηση κύκλου εργασιών κατά 20,5% ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ

Εκρηκτική άνοδο 20,5% εμφάνισε ο τζίρος στην εγχώρια βιομηχανία τον Αύγουστο σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής. Η αύξηση αυτή αποδίδεται κυρίως στην άνοδο κατά 20,6% στον τζίρο των μεταποιητικών βιομηχανιών.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) παρουσίασε αύξηση 20,5% τον Αύγουστο σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, έναντι αύξησης 6,5% στην αντίστοιχη σύγκριση 2017 με 2016.

Η εξέλιξη αυτή προήλθε από την αύξηση:

* Κατά 9,9% του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων - λατομείων.

* Κατά 20,6% του δείκτη κύκλου εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών. Στην άνοδο αυτή συνέβαλαν κυρίως οι αυξήσεις στις πωλήσεις καπνού, παραγώγων πετρελαίου και άνθρακα, χημικών προϊόντων, βασικών φαρμακευτικών προϊόντων και σκευασμάτων, καθώς και βασικών μετάλλων.

* Κατά 21,1% του δείκτη κύκλου εργασιών εγχώριας αγοράς.

* Κατά 19,6% του δείκτη κύκλου εργασιών εξωτερικής αγοράς.

Ο γενικός δείκτης κύκλου εργασιών στη βιομηχανία του μηνός Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2018, παρουσίασε μείωση 8,6%.

Ο μέσος γενικός δείκτης του δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2017 - Αυγούστου 2018, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη δωδεκαμήνου Σεπτεμβρίου 2016 - Αύγουστο 2017, παρουσίασε αύξηση 9,5%, έναντι αύξησης 12,4% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια