Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Β.Παπαθανασοπούλου νέα πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής

Επικεφαλής του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά την παραίτηση του Β.Καραμητσάνη τοποθετείται η δικηγόρος Βένια Παπαθανασοπούλου

H δικηγόρος Βένια Παπαθανασοπούλου τοποθετείται στη θέση της προέδρου του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, μετά την παραίτηση του Βασίλη Καραμητσάνη.

Όπως ενημερώνει το υπουργείο Πολιτισμού, η υπουργός Λίνα Μενδώνη «απεδέχθη την παραίτηση -την από 9ης Δεκεμβρίου υποβληθείσα του κ. Βασίλη Καραμητσάνη από τη θέση του Προέδρου της ΕΛΣ, για προσωπικούς του λόγους. Η υπουργός τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του».

Βιογραφικό της Β.Παπαθανασοπούλου

Δικηγόρος Αθηνών στον Άρειο Πάγο, LL.M. (Πανεπιστήμιο ESSEX, Αγγλία), νομική σύμβουλος και γραμματέας ΔΣ της εταιρείας «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ» (Σεπτέμβριος 2012-σήμερα), διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (CEDR UK, υπουργείο Δικαιοσύνης).

Νομική σύμβουλος, εταιρική γραμματέας και γραμματέας ΔΣ στις εταιρείες ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΑΕ (ΔΕΗ), ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΑΘΗΝΑ 2004 (ΟΕΟΑ ΑΘΗΝΑ 2004), ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΕ (ΧΑ), ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΥΠΟΥ ΑΕ, ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΑΕ (ΟΠΑΠ ΑΕ) και ΟΠΑΠ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΕ, QUEST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΕ (QUEST HOLDINGS).

Μέλος του ΔΣ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (Απρίλιος 2006-Οκτώβριος 2009) και αντιπρόεδρος του ΔΣ της «Διεθνής Διαφάνεια-Ελλάς» (Μάρτιος 2016-σήμερα), στην οποία παρέχει pro bono νομικές υπηρεσίες από το 2010.

Είναι μέλος σε πολλούς ελληνικούς και διεθνείς φορείς και συμπεριλήφθηκε στην πρώτη έκδοση του «GC POWERLIST Greece & Cyprus 2018» του διεθνούς ανεξάρτητου οδηγού αξιολόγησης «The Legal 500» για τους εταιρικούς δικηγόρους.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο