Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Και το υπουργείο Πολιτισμού τον χαβά του...

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης ολόκληρος συνταράσσεται από την πανδημία του κορωνοϊού, για το υπουργείο Πολιτισμού είναι απλώς Τρίτη και συνεδριάζει το ΚΑΣ. Προφανώς από τη διακαή επιθυμία ορισμένων...

Σε μια περίοδο που ο πλανήτης ολόκληρος συνταράσσεται από την πανδημία του κορωνοϊού, για το υπουργείο Πολιτισμού είναι απλώς Τρίτη και συνεδριάζει το ΚΑΣ.

Προφανώς από τη διακαή επιθυμία ορισμένων να δείξουν ότι παράγεται έργο ακόμα και σ’ αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, στα προς συζήτηση θέματα της σημερινής συνεδρίασης, με τηλεδιάσκεψη, έχει ενταχθεί και η έγκριση ή όχι «αιτήματος της Ελληνικό Α.Ε. που αφορά την κατεδάφιση κτισμάτων εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά, Περιφέρειας Αττικής, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 67 του Ν. 4663/2020 (ΦΕΚ Α 30): 'Ρυθμίσεις για τα υφιστάμενα κτίσματα και τις εγκαταστάσεις εντός του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού - Αγίου Κοσμά'».

Φαίνεται ότι ακόμα και τώρα κάποιοι εξακολουθούν να ονειρεύονται τις μπουλντόζες στο Ελληνικό και, μια και η προ κορωνοϊού πραγματικότητα διέψευσε τις προεκλογικές τους ιαχές, προσπαθούν να δείξουν ότι εργάζονται πυρετωδώς προς αυτή την κατεύθυνση.

Από την άλλη, μας ενημερώνει το υπουργείο ότι το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλόπουλου αναλαμβάνει τη χρηματοδότηση τη επανέκθεσης του Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας, χορηγία ύψους 500.000 ευρώ, που αφορά την εφαρμογή της μουσειολογικής - μουσειογραφικής μελέτης. Η οριστική μουσειογραφική μελέτη έχει εγκριθεί από το αρμόδιο Συμβούλιο Μουσείων, ενώ, σύμφωνα με το ισχύον χρονοδιάγραμμα, η ολοκλήρωση των εργασιών προγραμματίζεται πριν από την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, τον Μάρτιο του 2021.

Στην ευχαριστήρια επιστολή της προς τον πρόεδρο του Δ.Σ. του Ιδρύματος Νέλλο Κανελλόπουλο η υπουργός αναφέρει ότι, «χάρη στην καθοριστική βοήθειά σας, η αρμόδια Εφορεία Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής θα μπορέσει να ολοκληρώσει την επανέκθεση του μουσείου έως την έναρξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2021. Σε άλλη περίπτωση, οι διαδικασίες του Δημοσίου για τις σχετικές προμήθειες καθιστούν το εγχείρημα απολύτως απαγορευτικό».

Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε ακούσει την υπουργό να λέει κάτι για συγκεκριμένη δέσμη μέτρων με την οποία το ΥΠΠΟΑ θα παρέχει έμπρακτη στήριξη στους καλλιτέχνες και τους δημιουργούς της χώρας αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδος. Ο σύγχρονος πολιτισμός και κυρίως οι άνθρωποί του φαίνεται πως δεν χωρούν στην ατζέντα της υπουργού...

 

Πόλυ Κρημνιώτη

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις