Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επικοινωνιακά τερτίπια από τον Π. Παναγιωτόπουλο

«Αντιμετωπίζουμε ένα υπαρξιακό ερώτημα: Θα το κρατήσουμε το Μέγαρο ή θα καταρρεύσει;" Αυτό το (ρητορικό) ερώτημα έθεσε μιλώντας χθες κατά την παρουσίαση του νέου κύκλου εκδηλώσεων του Megaron Plus ο υπουργός Πολιτισμού. Όμως στην πολιτική δεν αρκεί να θέτεις τα σωστά ερωτήματα, πρέπει να δίνεις...

«Αντιμετωπίζουμε ένα υπαρξιακό ερώτημα: Θα το κρατήσουμε το Μέγαρο ή θα καταρρεύσει;" Αυτό το (ρητορικό) ερώτημα έθεσε μιλώντας χθες κατά την παρουσίαση του νέου κύκλου εκδηλώσεων του Megaron Plus ο υπουργός Πολιτισμού. Όμως στην πολιτική δεν αρκεί να θέτεις τα σωστά ερωτήματα, πρέπει να δίνεις (και να υλοποιείς) απαντήσεις. Και εκεί, ο πάλαι ποτέ "κόκκινος Πάνος" αποδεικνύεται... Minus.

Διότι χωρίς την παραμικρή δέσμευση για συγκεκριμένες ενέργειες, η δήλωση πως απόφαση του πρωθυπουργού και δική του "είναι ο οργανισμός αυτός να κρατηθεί όρθιος με όλες τις δραστηριότητές του" δεν έχει αντίκρισμα τέτοιο που να μπορεί να ζητά "τη συναίνεση όλων των κομμάτων".

Αν πραγματικά έχει προτάσεις και λύσεις για την υπερχρέωση του οργανισμού, για τους απλήρωτους εργαζόμενούς του, για την διευθέτηση των υποχρεώσεών του απέναντι στις τράπεζες, ας τις ανακοινώσει.

Αν από τη συμβουλευτική και νομοπαρασκευαστική επιτροπή στην οποία συμμετέχει ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος προδιαγράφεται, πράγματι, "για τις επόμενες 2-3 εβδομάδες η οριστική λύση των θεμάτων του Μεγάρου", όπως ανέφερε ο πρόεδρός του Ιωάννης Μάνος, ας διατυπωθούν πρώτα και ας συζητηθούν τότε με τα κόμματα προκειμένου να αναζητηθούν οι "ευρύτερες συγκλίσεις".

Ας μην ζητά εκ των προτέρων "λευκή επιταγή" ο υπουργός που θα έσωζε το ΕΚΕΒΙ και στο τέλος το... εξαφάνισε διά της συγχωνεύσεως, διότι χτυπά τις λάθος πόρτες. Ή, μάλλον, παίζει (επικοινωνιακά) παιχνίδια εν ου παικτοίς...

Σ.Κ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο