Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η τεχνολογία σύμμαχος στον αγώνα κατά του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής

"Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, είναι αναμφισβήτητη, οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια και είναι εξίσου σημαντικό το ότι επιταχύνεται"

Η τεχνολογία είναι σύμμαχος στον αγώνα κατά του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, όπως σημειώθηκε στο 6ο Συνέδριο Αγροτεχνολογίας, που πραγματοποιήθηκε από την Επιτροπή Αγροτεχνολογίας του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το φετινό συνέδριο εστίασε στο επιταχυνόμενο φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, το οποίο για τη χώρα μας θα σημάνει μείωση των βροχοπτώσεων, παρατεταμένες περιόδους ξηρασίας, αύξηση της θερμοκρασίας, καθώς και της έντασης κυμάτων καύσωνα. Το κόστος αγνόησης του φαινομένου υπολογίζεται σε πολλαπλάσιο του ΑΕΠ και ο αγροδιατροφικός τομέας θα υποστεί τον πλήρη αντίκτυπο, αφού οι βασικότερες παράμετροι της παραγωγής θα παρουσιάσουν έντονες μεταβολές.

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Νικόλας Μπακατσέλος, στον σύντομο χαιρετισμό του και αφού ευχαρίστησε θερμά όλους τους παρευρισκόμενους για τη συμμετοχή τους στο συνέδριο, τόνισε: «Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, είναι αναμφισβήτητη, οφείλεται και σε ανθρωπογενή αίτια και είναι εξίσου σημαντικό το ότι επιταχύνεται. Προφανώς, η χώρα μας δεν θα μείνει ανεπηρέαστη από το φαινόμενο και η αδράνειά του σήμερα θα επιφέρει τεράστιο κόστος αύριο. Εξάλλου, μία θλιβερή σειρά από πρόσφατα γεγονότα μάς το απέδειξε περίτρανα».

Δείτε όλα τα σχόλια