Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες της Βενιζέλου

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ) της πόλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για εκείνους που ανακινούν το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Σήμερα που η αγορά άρχισε να αναθαρρεί στη δυναμική και μόνο της περάτωσης των έργων που παίζουν με το νευρικό σύστημα και τις οικονομικές αντοχές μεγάλης μερίδας Θεσσαλονικέων, που βρέθηκαν ξαφνικά να φλερτάρουν με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, άρχισαν κάποιοι να μιλούν για μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου και αλλαγή του πλάνου έργου στο συγκεκριμένο σημείο» επισημαίνει ο ΕΣΘ. Και διερωτάται: «Ποιος όμως από όλους αυτούς που ανακινεί το συγκεκριμένο θέμα θα αναλάβει το κόστος της χρονικής καθυστέρησης που συνεπάγονται οι προτεινόμενες αλλαγές στο σχέδιο επί χάρτου; Ποιος θα αναλάβει να αποζημιώσει αυτούς τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους, που δεν αντέχουν άλλο να συντηρούν καταστήματα χωρίς πελάτες για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια; Ποιος θα αναλάβει το κόστος της οικονομικής υπανάπτυξης αυτής της σπουδαίας πόλης στο όνομα κάποιων προσωπικών στρατηγικών προτεραιοτήτων;».

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις