Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να μην αποσπαστούν οι αρχαιότητες της Βενιζέλου

Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη: Την έντονη αντίδρασή του στο ενδεχόμενο της απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαίων στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης εξέφρασε με ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος (ΕΣΘ) της πόλης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα για εκείνους που ανακινούν το θέμα τις τελευταίες εβδομάδες.

«Σήμερα που η αγορά άρχισε να αναθαρρεί στη δυναμική και μόνο της περάτωσης των έργων που παίζουν με το νευρικό σύστημα και τις οικονομικές αντοχές μεγάλης μερίδας Θεσσαλονικέων, που βρέθηκαν ξαφνικά να φλερτάρουν με το φάσμα της οικονομικής καταστροφής, άρχισαν κάποιοι να μιλούν για μεταφορά των αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού της Βενιζέλου και αλλαγή του πλάνου έργου στο συγκεκριμένο σημείο» επισημαίνει ο ΕΣΘ. Και διερωτάται: «Ποιος όμως από όλους αυτούς που ανακινεί το συγκεκριμένο θέμα θα αναλάβει το κόστος της χρονικής καθυστέρησης που συνεπάγονται οι προτεινόμενες αλλαγές στο σχέδιο επί χάρτου; Ποιος θα αναλάβει να αποζημιώσει αυτούς τους επαγγελματίες και τις οικογένειές τους, που δεν αντέχουν άλλο να συντηρούν καταστήματα χωρίς πελάτες για δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια; Ποιος θα αναλάβει το κόστος της οικονομικής υπανάπτυξης αυτής της σπουδαίας πόλης στο όνομα κάποιων προσωπικών στρατηγικών προτεραιοτήτων;».

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η ψήφος των αποδήμων

Από τις μεγαλόστομες διακηρύξεις του Τ. Θεοδωρικάκου για «το δικαίωμα της ψήφου των Ελλήνων σε όλη τη Γη» και τους πύρινους λόγους του Μητσοτάκη στην Αστόρια («το 2023 θα ψηφίσετε από τον τόπο διαμονής σας») μέχρι τις συνεχείς αναδιπλώσεις,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο