Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Η Πάτρα της Μεσογείου"

Έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών

Τον σημαντικό ρόλο της Πάτρας στη Μεσόγειο, τις σχέσεις της με άλλες πόλεις και την αλληλεπίδρασή της με αυτές, παρουσιάζει μεταξύ άλλων η έκθεση που συμπίπτει με τους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες και εγκαινιάστηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης, το οποίο συμπληρώνει δέκα χρόνια λειτουργίας.

«Τα ποικίλα εκθέματα που παρουσιάζονται στην έκθεση μαρτυρούν ότι η Αχαΐα και η Πάτρα κατάφεραν να διαμορφώσoυν ένα δεκτικό, πραγματικά κοσμοπολίτικο περιβάλλον, μέσα στο οποίο άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και διαφορετικά υπόβαθρα συμβίωσαν στην πόλη, σε χρονικές περιόδους με διαφορετικά χαρακτηριστικά», ανέφερε μεταξύ άλλων η υπουργός Πολιτισμού, εγκαινιάζοντας την έκθεση, συμπληρώνοντας πως «αποτυπώνει, κατά τον πλέον εύληπτο και φιλικό τρόπο για τον επισκέπτη, τη συνέχεια της δυναμικής παρουσίας των Πατρών στη μεγάλη διαχρονία.

Είναι το απαύγασμα της έντονης εξωστρέφειας που εξακολουθεί να χαρακτηρίζει αυτή την πόλη. Είναι όλα αυτά που της χαρίζουν τον ξεχωριστό της ρόλο στη Μεσόγειο».

Η κ. Μενδώνη εγκαινίασε επίσης και την έκθεση «Ολυμπιακός Ύμνος, Ολυμπιακοί Αγώνες» στην οικία Κωστή Παλαμά, κάνοντας λόγο για την «ιστορική μνήμη που επιβάλλει να θυμόμαστε, 123 χρόνια μετά, την εποχή του Ολυμπιακού Ύμνου, που με τόση παραστατικότητα και φροντίδα παρουσιάζει η έκθεση.

Είναι σημαντικό ότι παρουσιάζονται σήμερα, για πρώτη φορά, έγγραφα από ιδιωτικές συλλογές, αλλά και σπάνια Ολυμπιακά και αθλητικά κειμήλια από το Πανπελοποννησιακό Αθλητικό Κέντρο Πάτρας», πρόσθεσε.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις