Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Κίνηση Πολιτών αποφάσισε να προσφύγει στο ΣτΕ

Αρχαιότητες του σταθμού Βενιζέλου

Θεσσαλονίκη. Οριστική είναι πλέον η απόφαση της Κίνησης Πολιτών για την Προστασία της Πολιτιστικής Κληρονομιάς να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης για την απόσπαση των αρχαιοτήτων που αποκαλύφθηκαν στον σταθμό Βενιζέλου του μετρό Θεσσαλονίκης.

Χθες η γενική συνέλευση της Κίνησης αποφάσισε ομόφωνα την άσκηση κάθε ένδικου μέσου προκειμένου να διασωθεί από βέβαιη καταστροφή η βυζαντινή Μέση Οδός. Εισηγούμενος την πρόταση της Εκτελεστικής Γραμματείας, ο πρόεδρος της Κίνησης Φωκίων Δεληγιάννης τόνισε ότι μετά την απόφαση του ΚΑΣ «δεν υπάρχει άλλος τρόπος αντίδρασης» από τα ένδικα μέσα. Έτσι αποφασίστηκε να κατατεθεί «αίτηση ακύρωσης προς το ΣτΕ, αλλά και αίτηση αναστολής, δηλαδή ασφαλιστικά μέτρα, ενώ θα ζητηθεί και έκδοση προσωρινής διαταγής, ώστε να μην ξεκινήσουν οι υλικές εργασίες απόσπασης».

Ο Φ. Δεληγιάννης προειδοποίησε επίσης τα μέλη ότι θα ασκηθεί επικοινωνιακή πίεση από τους υποστηρικτές της απόσπασης των αρχαιοτήτων ότι η Κίνηση καθυστερεί το έργο, πράγμα που, όπως επισήμανε, είναι παντελώς αναληθές, καθώς οι εργασίες στον σταθμό έχουν σταματήσει από τον Σεπτέμβριο του 2019. Αποφασίστηκε, τέλος, να οργανωθεί και μία ημερίδα τεχνικού περιεχομένου για το θέμα, στην οποία θα προσκληθεί και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πειθαρχία ναι, δημοκρατία θα δούμε

Ακόμη μία φορά η Γερμανία εκμεταλλεύεται μια κρίση για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο έναντι των εταίρων της. Τώρα όμως οι αντιδράσεις είναι οξύτατες, η πειθαρχία κλονίζεται και η συνοχή της Ε.Ε. δεν φαίνεται τόσο χαλύβδινη. Όλο και λιγότεροι στενοχωριούνται γι’ αυτό.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο