Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιστρέφει στην Κίνα τμήμα μεγάλου θησαυρού

Στην Κίνα επέστρεψε τμήμα αρχαίου θησαυρού, ηλικίας 1.200 χρόνων, ο οποίος είχε ανακαλυφθεί στο βυθό της θάλασσας. Τα 162 κομμάτια του θησαυρού αποτελούσαν τμήμα ενός τεράστιου φορτίου πορσελάνης του 9ου αιώνα που διακινείτο από την Κίνα στη διάρκεια της Δυναστείας των Τανγκ (618-907) με ένα αραβικό πλοίο, το οποίο ναυάγησε στη θάλασσα της Ινδονησίας.

Το 1998 μια γερμανική εταιρεία έρευνας και διάσωσης ανακάλυψε το ναυάγιο το οποίο ονόμασε «Batu Hitam». Στο πλοίο βρέθηκαν πάνω από 67.000 κομμάτια του θησαυρού, το 85% των οποίων προερχόταν από έναν εργαστήριο στην Τσανγκσά, σημερινή πρωτεύουσα της επαρχίας Χουνάν. Το μεγαλύτερο μέρος του πορσελάνινου θησαυρού ανήκει πλέον στον Τίλμαν Βάλτερφανγκ, επικεφαλής της εταιρίας διάσωσης. Τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του εργαστηρίου πορσελάνης στην Τσανγκσά υπέγραψε συμφωνία με τον Βάλτερφανγκ για την επιστροφή των 162 κομματιών στην Κίνα. Ο θησαυρός που επέστρεψε στην Κίνα περιλαμβάνει εκπληκτικά κεραμικά τα οποία κατασκευάσθηκαν σε διάφορους κλιβάνους πολλών επαρχιών της αρχαίας ηπειρωτικής Κίνας. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι θα αντλήσουν πληροφορίες για την πορσελάνη που εξήγαγε η Κίνα στη διάρκεια της Δυναστείας των Τανγκ.

Ο θησαυρός θα τοποθετηθεί σε μουσείο στην Τσανγκσά, που θα είναι ανοιχτό στο κοινό στις αρχές του 2018.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο Δένδιας, ο Άδωνις και το πολιτικό έλλειμμα του Κ. Μητσοτάκη

Η Νέα Δημοκρατία εγκατέλειψε τελικά την ιδέα της πρότασης μομφής, μια άθλια κίνηση τακτικισμού, που αποσκοπούσε στο να κερδηθεί χρόνος ώστε να προετοιμαστεί ο δεύτερος γύρος των άθλιων επεισοδίων της...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο