Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αναψυκτήριον "Τα Ωραία Εξάρχεια"

Ανάβουμε τα φώτα στην πλατεία κόντρα στα σκοτάδια των καιρών

Τις γειτονιές τις φτιάχνουν οι κάτοικοί τους. Και τις υπερασπίζονται οι κάτοικοί τους - ειδικά όταν αυτές βρίσκονται στο στόχαστρο ιδεοληψιών, συμμοριών, αλλά και της κερδοσκοπίας, όπως τα Εξάρχεια. Από μια... παρέα που είναι αποφασισμένη να τα υπερασπιστεί λάβαμε την ακόλουθη πρόσκληση. Όσοι πιστοί προσέλθετε...

Για δεύτερη συνεχιζόμενη χρονιά οι μουσικοί και η μουσική, τα βιβλία και ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι στην πρώτη γραμμή σε μια συνάντηση πολιτισμού για ν' ακουστεί δυνατά πως η πλατεία Εξαρχείων είναι τόπος ελεύθερης συνάντησης, έκφρασης και δημιουργικής χαράς, σε μια εποχή όπου τα πάντα φαίνονται να καλύπτονται και να απειλούνται από τη νεοφιλελεύθερη κινδυνολογία των ΜΜΕ κι εκείνους που θέλουν να μας πείσουν πως τα πάντα είναι μια εμπορική δραστηριότητα και το χρήμα ο μόνος τρόπος συνδιαλλαγής.

Στη γειτονιά μας, τα Εξάρχεια, όπου το Αιrbnb από τη μία και η οργανωμένη παραβατικότητα από την άλλη καθώς και η διαρκής τρομοκράτηση από τις κατασταλτικές δυνάμεις στο όνομα της δημόσιας τάξης απαξιώνουν και αποψιλώνουν τη γειτονιά μας, καθώς είναι ολοφάνερα τα αποτελέσματα της οικονομικής εξαθλίωσης και του προσφυγικού άλυτου προβλήματος με άνθρωπους δεν έχουν τόπο να σταθούν και ν' ανασάνουν. Όπου το δόγμα "ησυχία, τάξις και ασφάλεια" σαν φάντασμα του παρελθόντος απειλεί και πάλι να κυριεύσει το παρόν και το μέλλον μας.

Με ευθείες απειλές από κάθε μορφής εξουσία για "εκκαθάριση" και δήθεν "ανάπλαση" της γειτονιάς μας ως δήθεν "τόπο ανομίας και άβατο", έχοντας ήδη κάνει το πρώτο βήμα με την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου και τις εκκενώσει καταλήψεων στέγης προσφύγων.

Σε όλα αυτά κι άλλα πολλά αντιστεκόμαστε και απαντάμε όπου χρειαστεί δυναμικά με την αλληλεγγυη, τη συνεργασία, τη δημιουργικότητα και την ανθρώπινη επικοινωνία.
Εδώ, στην πλατεία Εξαρχείων, συναντιόμαστε όπως κάνουμε πάντα παλεύοντας με την γκρίζα πραγματικότητα και διεκδικώντας μια πιο ανθρώπινη ζωή. Τα Εξάρχεια υπήρξαν και παραμένουν ένας πυρήνας και μια πηγή ελεύθερης διακίνησης ιδεών, τάσεων, απόψεων, πρωτοπορίας και πολιτικών ζυμώσεων.

Για τέσσερις μέρες και νύχτες μαζευόμαστε στην πλατεία και συναντιόμαστε με παλιούς και νέους φίλους, με νέες και παλιότερες μπάντες και μουσικούς, με συγγραφείς, ποιητές, εκδοτικούς οίκους που στέλνουν το δικό τους μήνυμα σεβασμού σε κάθε διαφορετικότητα στην πολυδυσφημισμένη, αλλά γεμάτη πάθος και θετική ενέργεια πλατεία Εξαρχείων, με όρους χαράς για τη ζωή και για μια ζωή που δεν θα στερείται τη χαρά της ελευθερίας.
Αγωνιζόμαστε και εκφραζόμαστε χωρίς αγωνία, γιατί δεν μπορούμε και κυρίως δεν θέλουμε να ζήσουμε αλλιώς. Δεν θέλουμε να ζήσουμε με φόβο και σκυμμένο το κεφάλι. Θέλουμε να ζούμε ελεύθεροι άνθρωποι στην ελεύθερη περιοχή που μεγαλώσαμε, ζούμε και εργαζόμαστε, στα ωραία μας Εξάρχεια.

Χωρίς σπόνσορες ή χορηγούς, κόντρα σε όσους επιβουλεύονται τη ζωή της γειτονιάς μας, σας καλούμε να στηρίξετε αυτή την προσπάθεια ενεργά με την αναδημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με τη φυσική σας παρουσία και τη ενεργή σας συμμετοχή.

 

Το πρόγραμμα αναλυτικά
______________________

ΠΕΜΠΤΗ 29.8
1. ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
2. ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ
3. PENNY DREADFUL
4. MR. HIGHWAY BAND

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 30.8
1. ENVY NEVER DIES
2.THEIR METHLAB
3. DR. FLIPOUT'S ONE CAN BAND
4. NIKOLAS RAZASTARR

ΣΑΒΒΑΤΟ 31.8
1. INCIRRINA
2. ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΦΟΝΟΥΣ
3. DANCE WITH IVISIBLE PARTNERS
4. BAG OF NAILS
5. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ
6. ΓΥΜΝΑ ΚΑΛΩΔΙΑ

ΚΥΡΙΑΚΗ 1.9
1. SCHIZO CONSTELATION
2. NOMIK
3. NEW ZERO GOD
4. ΑΕΡΑ ΠΑΤΕΡΑ

Στο Bazaar Βιβλίου συμμετέχουν
οι ανεξάρτητοι εκδοτικοί οίκοι
Εκδόσεις ΒΙΒΛΙΟΠΕΛΑΓΟΣ
Εκδόσεις ΕΡΜΑ
Εκδόσεις BIBLIOTHEQUE
Εκδόσεις OPPORTUNA
Εκδόσεις ΠΑΝΟΠΤΙΚΟΝ
Εκδόσεις ΑΠΟΠΕΙΡΑ
Εκδόσεις ΚΟΑΝ
Εκδόσεις ΦΑΡΦΟΥΛΑΣ
Εκδόσεις ΑΣΤΑΡΤΗ
Εκδόσεις ΧΑΡΑΜΑΔΑ
&
Εκδόσεις ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Με την υποστήριξη
________________

CLIPART web radio
LUNG Fanzine
MERLIN's music box
Κοινωνικός Χώρος NOSOTROS
&
thePressProject

Οι εκδηλώσεις θα αρχίζουν κάθε ημέρα στις 8 μ.μ. και θα λήγουν στις 12 τα μεσάνυχτα.

Χαρά μας θα είναι να φιλοξενήσουμε όσο περισσότερο κόσμο θέλει να χαρεί, να ανταμώσει, να διασκεδάσει και να χορέψει μαζί μας.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις