Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

"Νύχτες αλληλεγγύης" στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Ξεκινά την 1η Ιουλίου και περιλαμβάνει 64 εκδηλώσεις

 

Πρεμιέρα κάνει τη Δευτέρα 1η Ιουλίου το Φεστιβάλ Ρεματιάς - "Νύχτες Αλληλεγγύης" που θα διαρκέσει μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου κι όπου, αντί εισιτηρίου, το κοινό συνεισφέρει προαιρετικά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες. Το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει 64 εκδηλώσεις από τις οποίες εισιτήριο έχουν μόνο οι τέσσερις, ενώ το πρόγραμμα «ανοίγουν» και φέτος οι φορείς της πόλης με τις δικές τους εκδηλώσεις που θα διαρκέσουν από την 1η μέχρι τις 6 Ιουλίου. Ξεχωριστή βραδιά η Πέμπτη 18 Ιουλίου με μια συναυλία - αφιέρωμα στον Πάνο Γεραμάνη και τη συμμετοχή των καλλιτεχνών Μ. Σουλτάτου, Κ. Μακεδόνα και Γ. Ανδρεάτου, παρουσιαστή τον Γ. Κοντογιάννη και τον Ιεροκλή Μιχαηλίδη να επιμελείται το μουσικό πρόγραμμα. Στο φεστιβάλ έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το έργο τους νέοι και νέες δημιουργοί και εναλλακτικά καλλιτεχνικά σχήματα στο πλαίσιο του Our Festival, μιας συνάντησης αλληλέγγυων καλλιτεχνών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η προσπάθεια του δήμου για διεύρυνση της πρόσβασης στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης δεν περιορίζεται μόνο στη θεσμοθέτηση προγράμματος με εκδηλώσεις χωρίς εισιτήριο. Σε συνεργασία με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών, παρουσιάζει καθολικά προσβάσιμες εκδηλώσεις, περιλαμβάνοντας παραστάσεις με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα, ενδογλωσσικούς υπέρτιτλους για κωφούς και βαρήκοους και ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης. Παράλληλα, ο χώρος του θεάτρου έχει διαμορφωθεί, με πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών, ώστε να είναι φιλικός και προσβάσιμος για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις