Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Έλληνες εικαστικοί "μιλούν" για την επανάσταση

Έργο του Θ. Λάλου

Έκθεση στην Αγία Πετρούπολη με τίτλο "Δικαίωμα στο Μέλλον" για τα 100 χρόνια από τον Οκτώβρη του '17

Δέκα Έλληνες εικαστικοί, αναγνωρισμένοι δάσκαλοι, νέοι δημιουργοί και ανερχόμενα ταλέντα εκφράζουν την άποψή τους για τις επαναστατικές ιδέες, τις ανανεωτικές εξελίξεις, την παρούσα και τη μελλοντική παγκόσμια τάξη των πραγμάτων, στην έκθεση “Δικαίωμα στο Μέλλον” που πραγματοποιείται από τις 25 Οκτωβρίου στο Μουσείο Τέχνης του 20ού και του 21ου αιώνα στην Αγία Πετρούπολη. Θέμα της ομαδικής έκθεσης που διοργανώνεται με την ευκαιρία των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση του 1917 είναι η «Επανάσταση», όχι μόνο η ρωσική, αλλά η έννοια της επανάστασης γενικότερα σύνθετο κοινωνικο-πολιτιστικό γεγονός που δεν περιορίζεται στην εξέγερση ή στη στρατιωτική σύγκρουση.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Μουσείο Τέχνης του 20ού και του 21ου αιώνα στην Αγία Πετρούπολη σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Μόσχα), το IGAV - Istituto per le Garuzzo Arti Visive (Ιταλία), το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), το Νέο Μουσείο του Aslan Chekhoev (Αγία Πετρούπολη) και τις γκαλερί Anna Nova ArtGallery, Marina Gisich (Αγία Πετρούπολη) και Gallery Pechersky Gallery (Μόσχα). Θα εγκαινιαστεί στους πρόσφατα ανακαινισμένους χώρους του Μουσείου MISP στην Griboedova 103.

Η ελληνική αντιπροσωπεία αποτελείται από τους καλλιτέχνες Βένια Δημητρακοπούλου, Αντιγόνη Καββαθά, Θόδωρο Λάλο, Αλέξανδρο Μαγκανιώτη, Δημήτρη Μεράντζα, Μανώλη Μπαμπούση, Νατάσσα Πουλαντζά, Στέλιο Φαϊτάκη, Έλλη Χρυσίδου και Κλίτσα Αντωνίου από την Κύπρο. Για την επιλογή των καλλιτεχνών συνεργάστηκαν ο Γιάννης Μπόλης (Επιμελητής ΚΜΣΤ) και η Αφροδίτη Οικονομίδου που επιμελείται τη συμμετοχή στην Αγία Πετρούπολη.

Η Βένια Δημητρακοπούλου εκθέτει το έργο “Μυστικός μανδύας”, η Αντιγόνη Καββαθά το “Δέος”, ο Θανάσης Λάλος το “Τώρα” , ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης το “Απογειώνομαι”, ο Δημήτρης Μεράντζας το “Προς την Αυτοδικία”, ο Μανώλης Μπαμπούσης το “Οκτώβριος 2027” , η Νατάσσα Πουλαντζά το "S.L.K.J.P.", ο Στέλιος Φαϊτάκης το “Για έναν κόσμο καλύτερο” , η Έλλη Χρυσίδου το “Η αλληγορία της Επανάστασης” και η Κλίτσα Αντωνίου το “Throwing the stone”.

 

Δείτε όλα τα σχόλια