Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Το θέατρο "Kάτω από τη γέφυρα" ετοιμάζεται για τη νέα σεζόν

Με το έργο «Στον έβδομο ουρανό» της ανατρεπτικής Caryl Churchill, που παίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, και άλλες τέσσερις παραγωγές το θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» συνεχίζει για εικοστή τρίτη...

Με το έργο «Στον έβδομο ουρανό» της ανατρεπτικής Caryl Churchill, που παίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, και άλλες τέσσερις παραγωγές το θέατρο «Κάτω από τη Γέφυρα» συνεχίζει για εικοστή τρίτη χρονιά την επιτυχημένη του πορεία.

Η παράσταση «Στον έβδομο ουρανό», που θα παίζεται από 1η Δεκεμβρίου, θέλει να αναδείξει την οδύνη της καταπιεσμένης libido που σπαράζει μια υποκριτικά συντηρητική κοινωνία και είναι αφιερωμένη στη μεταφράστρια Μαρλέν Γεωργιάδη που «έφυγε» πρόωρα από τη ζωή. Η σκηνοθεσία και τα κοστούμια είναι του Νίκου Δαφνή, παίζουν οι Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος και τα σκηνικά είναι του εικαστικού Κωστή Γεωργίου.

Θα ακολουθήσει στις 7 Ιανουαρίου το έργο «Για το νόημα της ζωής καλά πάω;» του Ερμόλαου Ματθαίου, που ενώνει το γέλιο με τη συγκίνηση. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Αυγουστίνος Ρεμούνδος και παίζουν οι Καλή Δάβρη και Ερμόλαος Ματθαίου.

Η παιδική σκηνή του θεάτρου κάνει πρεμιέρα 3 Νοεμβρίου με το έργο «Το αλκοολικοσαταναρχαιολογικοψευτομεγαλοφυές μαγικό φίλτρο» του Michael Ente, που πραγματεύεται τη σωτηρία του πλανήτη με «βοηθούς» τους θεατές. Η σκηνοθεσία είναι της Κωνσταντίνας Σαραντοπούλου σε θεατρική μεταφορά του Γιάννη Θ. Οικονομίδη και παίζουν οι Κώστας Κλάδης, Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, Αυγουστίνος Ρεμούνδος.

Για άλλη μια χρονιά θα παρουσιαστεί το έργο «Ο χρόνος σταματά» του βραβευμένου με Pulitzer Donald Margulies, που θα ξεκινήσει από 26 Οκτωβρίου για δέκα παραστάσεις. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νίκος Δαφνής, σε μετάφραση Ελένης Ρεπούσκου και παίζουν οι Κώστας Κλάδης, Αυγουστίνος Ρεμούνδος, Χριστίνα Σιώμου.

Τέλος, θα παρουσιαστεί η παράσταση «Σημεία και... κέρατα» της Ρία Παπά. Τη σκηνοθεσία και τη θεατρική μεταφορά έκανε ο Νίκος Δαφνής και παίζουν οι Κώστας Κλάδης και Κωνσταντίνα Σαραντοπούλου, ενώ επτασφράγιστο μυστικό κρατούν τον βασικό ρόλο.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις