Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πέθανε ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίς Σερό

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε χθες ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου Πατρίς Σερό. Γεννημένος σε οικογένεια καλλιτεχνών, το 1944, ασχολήθηκε με το θέατρο ήδη από τα μαθητικά του χρόνια.

Σε ηλικία 69 ετών πέθανε χθες ο κορυφαίος Γάλλος σκηνοθέτης του θεάτρου και του κινηματογράφου Πατρίς Σερό. Γεννημένος σε οικογένεια καλλιτεχνών, το 1944, ασχολήθηκε με το θέατρο ήδη από τα μαθητικά του χρόνια. Οι παραστάσεις που έδωσε με τον μαθητικό θίασο του Λυκείου Λουί Λεγκράν, στο Παρίσι, συγκέντρωσαν τα επαινετικά σχόλια των κριτικών. Σε ηλικία είκοσι ετών έκανε την πρώτη του επαγγελματική σκηνοθεσία. Το 1966 δημιούργησε το δικό του Public-Theatre στο Παρίσι, ενώ λίγο αργότερα σκηνοθέτησε για πρώτη φορά όπερα και άρχισε να συνεργάζεται με το Piccolo Teatro του Μιλάνου. Η πλέον συζητημένη παράστασή του ήταν η βαγκνερική τετραλογία Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν, που παρουσίασε το 1976 στο Μπαϊρόιτ, σε μουσική διεύθυνση Πιερ Μπουλέζ, την οποία τοποθέτησε στην εποχή της βιομηχανικής επανάστασης.

Στον κινηματογράφο σκηνοθέτησε, μεταξύ 1975 και 2009 δώδεκα ταινίες, από τις οποίες η Βασίλισσα Μαργκό κέρδισε το βραβείο της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 1994. Ως ηθοποιός πήρε μέρος σε ταινίες όπως ο Δαντών του Βάιντα, ο Τελευταίος των Μοϊκανών του Μάικλ Μαν, Ο καιρός των λύκων του Μάικελ Χάνεκε κ.ά.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις