Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο Φεστιβάλ Φιλίππων

Το αρχαίο θέατρο των Φιλίππων-ΑΜΠΕ

Οι πρόβες για την προετοιμασία της κάθε παράστασης θα είναι ανοιχτές για το κοινό και θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι. Ανοιχτά για το κοινό θα είναι και τα ξεχωριστά workshops, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι πέντε σκηνοθέτες

Ένα Διεθνές Εργαστήρι Αρχαίου Δράματος στο διοργανώνει το Φεστιβάλ Φιλίππων στο ομώνυμο Αρχαίο Θέατρο, με αφορμή τα 60 χρόνια «ζωής» του Φεστιβάλ. Παράλληλα, θα τιμηθεί και ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος.

Η Ιόλη Ανδρεάδη με αφορμή τον «Ίωνα» του Ευριπίδη, η Σύλβια Λιούλιου, σε συνεργασία με τον Νίκο Φλέσσα, ερευνώντας τους αφηγηματικούς τρόπους στον τραγικό λόγο, η Γεωργία Μαυραγάνη με αφορμή την «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη, η Αμερικανίδα Λόρα Τέσμαν από το Brooklyn College της Νέας Υόρκης διερευνώντας τον χαρακτήρα της Ιούς μέσα από τους απογόνους της («Προμηθεύς Δεσμώτης» και «Δαναΐδες») και η Δραματική Σχολή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) με αφορμή τον «Οιδίποδα Τύραννο» του Σοφοκλή συνθέτουν το μωσαϊκό των παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, στις 9 και 10 Αυγούστου.

Η έναρξη των εργασιών θα πραγματοποιηθεί στις 20 Ιουλίου. Τόπος προετοιμασίας των ομάδων είναι οι Κρηνίδες - πρωτεύουσα της Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας.

Τιμώμενο πρόσωπο την φετινής διοργάνωσης θα είναι ο σκηνοθέτης Θεόδωρος Τερζόπουλος, ο οποίος θα παρακαλουθήσει και τις πέντε παραστάσεις, ενώ την τελευταία μέρα, στις 10 Αυγούστου, θα πραγματοποιήσει ομιλία με θέμα το αρχαίο δράμα, εστιάζοντας στην ιδιαίτερη μέθοδό του όπως αυτή αναπτύσσεται στο βιβλίο του «Η Επιστροφή του Διονύσου».

Το Φεστιβάλ Φιλίππων και οι τοπικοί φορείς που συνδράμουν στην προσπάθεια αυτή, προσφέρουν τα έξοδα που απαιτούνται για την κάλυψη της παραγωγής και των πέντε παραστάσεων, όπως και τη φιλοξενία και τη σίτιση, για όλο το διάστημα, των καλλιτεχνών που θα συμμετάσχουν.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο διεθνές θεατρικό camp που διοργανώνεται για πρώτη φορά στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων και στο γυμνάσιο των Κρηνίδων.

Οι πρόβες για την προετοιμασία της κάθε παράστασης θα είναι ανοιχτές για το κοινό και θα λειτουργούν σαν ανοιχτό εργαστήρι για τους φοιτητές, την τοπική κοινότητα και όποιον ενδιαφέρεται να τις παρακολουθήσει.

Ανοιχτά για το κοινό θα είναι και τα ξεχωριστά workshops, τα οποία θα πραγματοποιήσουν οι πέντε σκηνοθέτες.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια