Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο «Χρυσός Λέοντας» στον Π.Αλμοδόβαρ για την προσφορά του στον κινηματογράφο

ΑΜΠΕ

«Η Βενετία... είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα ως σκηνοθέτης. Για μένα, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», δήλωσε ο Ισπανός σκηνοθέτης

Ο Ισπανός σκηνοθέτης Πέδρο Αλμοδόβαρ βραβεύτηκε με τον Χρυσό Λέοντα για τη συνολική προσφορά του στον κινηματογράφο από το Φεστιβάλ της Βενετίας.

Ο 69χρονος βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης, γνωστός για τις εμβληματικές ταινίες του, όπως το "Μίλα της", το "Όλα για τη μητέρα μου" και, πιο πρόσφατα, για το "Πόνος και δόξα", έκανε το ντεμπούτο του στο φεστιβάλ αυτό το 1983 με τη «μαύρη» κωμωδία "Αμαρτωλές καλόγριες".

Ήταν υποψήφιος για τον Χρυσό Λέοντα το 1988, με τις "Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης", μια ταινία που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο.

«Η Βενετία... είναι ο τόπος όπου γεννήθηκα ως σκηνοθέτης. Για μένα, είναι κάτι πολύ ιδιαίτερο», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Π.Αλμοδόβαρ.

Για τις "Αμαρτωλές καλόγριες", μια ταινία στην οποία μια τραγουδίστρια κρύβεται σε μια μονή με εκκεντρικές μοναχές -για την οποία παραδέχτηκε ότι δεν άρεσε σε όλα τα μέλη της κριτικής επιτροπής- είπε: «Και μόνο το γεγονός ότι συμμετείχα σε ένα διεθνές κινηματογραφικό φεστιβάλ έμοιαζε με θαύμα».

Ο Π.Αλμοδόβαρ, έχει κερδίσει πολλά βραβεία για το έργο του, όπως το Όσκαρ πρωτότυπου σεναρίου για το "Μίλα της" και το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας το 2000 για το "Όλα για τη μητέρα μου".

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

#erhetai_pizzaridis

Είναι κοινό μυστικό ότι η κυβέρνηση ανέθεσε στον Πισσαρίδη και την ομάδα του το τεχνοκρατικό «ξέπλυμα» των επιδιώξεων της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις