Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Βωβός κινηματογραφικός "περίπατος" σε Αθήνα - Βερολίνο

"Κοινωνική Σαπίλα"

Αφιέρωμα στο θερινό "Λαΐς"

Έναν κινηματογραφικό «περίπατο» στην Αθήνα και το Βερολίνο των αρχών του 20ου αιώνα, με τρεις βωβές ταινίες που διασώζουν πολύτιμες εικόνες των δύο μητροπόλεων από τη δεκαετία 1920-1930, οργανώνει η Ταινιοθήκη της Ελλάδος το Σάββατο και την Κυριακή 29 και 30 Ιουνίου στο θερινό Λαΐς. Πρόκειται για τις «Περιπέτειες του Βιλλάρ» (1924) του Ζόζεφ Χεπ, την πρώτη σωζόμενη ελληνική ταινία μυθοπλασίας και ένα ανεκτίμητης αξίας πορτρέτο της Αθήνας στη δεκαετία του ’20, και το «Άνθρωποι την Κυριακή» (1929-30, Βερολίνο), μια ανάλαφρη ματιά στη μεσοπολεμική καλοκαιρινή μητρόπολη πριν την άνοδο του Χίτλερ, σε σενάριο Μπίλι Ουάιλντερ και σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σιόντμακ, Έντγκαρ Ούλμερ και Ρόχους Γκλίζε. Την προβολή θα συνοδεύει ζωντανή μουσική από τον Μηνά Ι. Αλεξιάδη.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, θα προβληθεί, σε μουσική επένδυση Κωνσταντίνου Βήτα, η "Κοινωνική Σαπίλα" (1932) του Στέλιου Τατασόπουλου, που ασχολήθηκε με τη δεινή κατάσταση των άνεργων και φτωχών εργατικών πληθυσμών των αστικών κέντρων και ταυτόχρονα απεικόνισε τους αγώνες για την οργάνωση της βιομηχανικής εργασίας σε συνδικάτα.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Επικοινωνιακή καραντίνα

Για όσους δεν το έχουν προσέξει, η πολιτική έχει τελειώσει. Στον δημόσιο χώρο δεν υπάρχει αντιπαράθεση, οι αιχμές της κυβέρνησης δεν διασταυρώνονται πουθενά, ούτε με την αντιπολίτευση, ούτε με την κοινωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις