Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο βιολιστής Μαξίμ Βενγκέροφ στο Ηρώδειο

"Ο ερχομός μου στην Ελλάδα με κάνει να αισθάνομαι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Η Ελλάδα έχει μουσική παράδοση αιώνων από την οποία αντλεί η κλασική μουσική» δήλωσε ο Μαξίμ Βενγκέροφ, ένας από τους...

"Ο ερχομός μου στην Ελλάδα με κάνει να αισθάνομαι σαν να επιστρέφω σπίτι μου. Η Ελλάδα έχει μουσική παράδοση αιώνων από την οποία αντλεί η κλασική μουσική» δήλωσε ο Μαξίμ Βενγκέροφ, ένας από τους σπουδαιότερους βιρτουόζους του βιολιού των τελευταίων δεκαετιών, λίγο πριν ανέβει απόψε, στις 9 μ.μ. στη σκηνή του Ηρωδείου για να παρουσιάσει, συνοδευόμενος από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, έργα Μπραμς και Ντβόρζακ. Στην πρώτη του σύμπραξη με την ΚΟΑ, ο Βενγκέροφ θα ερμηνεύσει ένα από τα μεγαλύτερα και απαιτητικότερα κοντσέρτα του ρεπερτορίου του βιολιού, του Γερμανού ρομαντικού Γιοχάνες Μπραμς, στο οποίο ο σπουδαίος σολίστ έχει στο παρελθόν αφήσει το ερμηνευτικό του στίγμα. Η συναυλία θα ολοκληρωθεί με την περίφημη Συμφωνία «Του Νέου Κόσμου» που ο κορυφαίος Τσέχος συνθέτης Αντονίν Ντβόρζακ συνέλαβε κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, εμπνεόμενος από τη μουσική των Ινδιάνων αλλά και από τα ατμοσφαιρικά spirituals των νέγρων της Αμερικής.

"Είναι σπουδαίο το ότι η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών συνεργάζεται με έναν θρύλο του βιολιού, από τους σημαντικότερους της εποχής μας» σημείωσε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΑ Στέφανος Τσιαλής, που θα διευθύνει την ορχήστρα. «Πέρα από την τιμή για μένα προσωπικά ως μαέστρο, αποτελεί ιδιαίτερη πρόκληση η συνοδεία ενός σολίστα με το παγκόσμιο εκτόπισμα του Βενγκέροφ. Πρόκληση που στην περίπτωσή του γίνεται μεγαλύτερη, καθώς είναι και ο ίδιος αρχιμουσικός" σχολίασε.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις