Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Χ. Νικολόπουλος: Η κα Μενδώνη δεν συμπεριέλαβε τους δημιουργούς στα μέτρα στήριξης (Video)

Ο κλάδος των Δημιουργών δε θα εισπράξει αυτά που δικαιούται από τους χώρους Πολιτισμού, ως πνευματικά δικαιώματα, καθώς οι τελευταίοι δε θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. «Η κα Μενδώνη δεν μας συμπεριέλαβε» επεσήμανε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης

Τη μη συμπερίληψη των Δημιουργών στα μέτρα στήριξης του Πολιτισμού και των εργαζομένων σε αυτόν, που ανακοίνωσε η αρμόδια υπουργός, Λίνα Μενδώνη, υπογράμμισε ο γνωστός μουσικοσυνθέτης, Χρήστος Νικολόπουλος.

Ο ίδιος μιλώντας στην ΕΡΤ1 σημείωσε ότι ο κλάδος των δημιουργών δε θα εισπράξει αυτά που δικαιούται από τους χώρους Πολιτισμού, ως πνευματικά δικαιώματα, καθώς οι τελευταίοι δε θα λειτουργήσουν κανονικά το καλοκαίρι λόγω της πανδημίας. «Η κα Μενδώνη δεν μας συμπεριέλαβε», σημείωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «περιμέναμε μια θετική ανακοίνωση στήριξης της υπουργού» σε σχέση με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωπο του Πολιτισμού.

Παράλληλα αναφέρθηκε και στον νέο οργανισμό διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων, ο οποίος αναμένεται να λειτουργήσει από τις αρχές Ιουνίου, σημειώνοντας ότι η «ΕΔΕΜ» δημιουργήθηκε με νόμο της προηγούμενης κυβέρνησης.

Τέλος, ο Χρ.Nικολόπουλος δεν παρέλειψε να σημειώσει σε σχέση με τα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης και τη δημιουργία μητρώου καλλιτεχνών ότι, σε αυτό θα πρέπει να κατατεθεί η αντίστοιχη πιστοποίηση. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να εφαρμοστεί στους καλλιτέχνες της λαϊκής μουσικής, οι περισσότεροι από τους οποίους, όπως επεσήμανε ο Χρ.Νικολόπουλος, δεν έχουν κάποιο σχετικό δίπλωμα.

Συτνάκτης: avgi.gr

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις