Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

450+ Πρωτοβουλία δημιουργών και κληρονόμων: Καμία κάλυψη από τα μέτρα στήριξης του υπουργείου Πολιτισμού

Σε σχέση με τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον Πολιτισμό που ανακοίνωσε η Λ.Μενδώνη οι Δημιουργοί σημειώνουν ότι «η μοναδική αναφορά που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites»

Την ανυπαρξία ουσιαστικής στήριξης στους Δημιουργούς για τα πνευματικά δικαιώματα κάνει λόγο η Πρωτοβουλία Δημιουργών και Κληρονόμων αναφορικά με τα μέτρα που εξήγγειλε σήμερα η υπουργός Πολιτισμού. μάλιστα οι ίδιοι κάνουν λόγο για «επίσημο» αφανισμό στιχουργών και συνθετών.

Παράλληλα, οι Δημιουργοί απευθύνουν κάλεσμα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους, σημειώνοντας ότι «η μοναδική αναφορά (από την Λ.Μενδώνη) που έγινε στον δικό μας χώρο, των συνθετών-στιχουργών, αφορούσε τα πειρατικά Sites».

«Αυτό που δεν ειπώθηκε είναι πως χωρίς στήριξη -επιδότηση ή έστω δανειοδότηση των οργανισμών δικαιωμάτων- θα γίνουν όλα τα Sites, όλα τα κανάλια, όλοι οι σταθμοί πειρατικοί, πολύ απλά γιατί δεν θα υπάρχει κανείς οργανισμός στην αγορά να μας προστατέψει», υπογραμμίζουν οι ίδιοι.

Παράλληλα επισημαίνουν ότι «δεδομένου λοιπόν πως και η αρχή των συναυλιών ανακοινώθηκε χωρίς καμιά φορολογική ελάφρυνση, άρα επί της ουσίας δεν είναι εφικτή, είμαστε επισήμως άνεργοι και αστήρικτοι από μια κυβέρνηση στην οποία κοινοποιήσαμε τα προβλήματά μας από πολύ νωρίς και προτείναμε και λύσεις».

Τέλος, οι Δημιουργοί επισημαίνουν ότι «θέλουμε να πιστεύουμε πως η κυβέρνηση αυτή δεν θα πάρει στα χέρια της την ευθύνη του επίσημου θανάτου ενός κερδοφόρου, φορολογούμενου και απολύτως ορατού στην οικονομία κλάδου: του κλάδου των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού».

Διαβάστε επίσης:

Χ. Νικολόπουλος: Η κα Μενδώνη δεν συμπεριέλαβε τους δημιουργούς στα μέτρα στήριξης (Video)

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις