Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ο Νότης Μαυρουδής για την απαγόρευση των τραγουδιών

«Το πρόβλημα με τις μισές δουλειές-αποφάσεις της κυρίας Μενδώνη εχθές, έχει διογκωθεί πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε οι αποφάσεις των σωματείων να εξωθούνται περίπου στα άκρα»

Θέση για την πρόταση απαγόρευσης των τραγουδιών παίρνει ο συνθέτης και κιθαριστής Νότης Μαυρουδής.

«Προτάθηκε από πολλούς δημιουργούς η απαγόρευση των τραγουδιών μας στα ΜΜΕ. Θεωρώ πως είναι εύκολο και… ηρωικό να το προτείνει κάποιος, αλλά φοβάμαι πως ουσιαστικά δεν μπορεί να το επιβάλλει και εντέλει να το πετύχει, ιδιαίτερα με τον κλεφτοπόλεμο που παίζεται εις βάρος τού πνευματικού δικαιώματος ούτως ή άλλως μέσα από τις ποικίλες νόμιμες-παράνομες-ημιπαράνομες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες» αναφέρει.

Ωστόσο ξεκαθαρίζει εάν «το Σωματείο μου (το ΑΣΜΑ450+) αποφασίσει την απαγόρευση των τραγουδιών μας, θα την συνυπογράψω λαμβάνοντας υπόψη και σεβόμενος τη συλλογική διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία των προβλημάτων τού χώρου μας από το ΥΠΠΟ και την κυβέρνηση, καθώς και την απραξία της υπουργού να προτείνει ουσιαστικές λύσεις, όπως και για την αδιέξοδη κατάσταση που πάει να μας επιβληθεί από την πολιτεία».

Αναλυτικά η δήλωσή του:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΑΣ

Το πρόβλημα με τις μισές δουλειές-αποφάσεις της κυρίας Μενδώνη εχθές, έχει διογκωθεί πλέον σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε οι αποφάσεις των σωματείων να εξωθούνται περίπου στα άκρα.

Προτάθηκε από πολλούς δημιουργούς η απαγόρευση των τραγουδιών μας στα ΜΜΕ. Θεωρώ πως είναι εύκολο και… ηρωικό να το προτείνει κάποιος, αλλά φοβάμαι πως ουσιαστικά δεν μπορεί να το επιβάλλει και εντέλει να το πετύχει, ιδιαίτερα με τον κλεφτοπόλεμο που παίζεται εις βάρος τού πνευματικού δικαιώματος ούτως ή άλλως μέσα από τις ποικίλες νόμιμες-παράνομες-ημιπαράνομες ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες. Εμείς (οι συνθέτες-στιχουργοί-τραγουδιστές-μουσικοί-ενορχηστρωτές κλπ) την μόνη αντίδραση που θα μπορούμε να έχουμε, στην κάθε παραβίαση της απαγόρευσης, είναι να μηνύουμε τους αμέτρητους παραβάτες που θα αδιαφορούν για την απαγόρευση. Γίνεται αυτό;

Απαγόρευση μεταδόσεων τραγουδιών είχε επιχειρηθεί και στο παρελθόν και μάλιστα με μπροστάρηδες τους Θεοδωράκη-Χατζιδάκι-Λοίζο-Λεοντή, κ.α., στην δεκαετία του 1980, όταν τα μίντια ήταν πολύ λιγότερα. Αποτύχαμε! Το μέτρο αυτό εξατμίστηκε σε λίγες μόνο μέρες. Τώρα οι εποχές είναι χειρότερες και εις βάρος μας. Δεν διαθέτουμε ακόμα την οργανωτική οντότητα ώστε να το πετύχουμε.

Ωστόσο, εάν το Σωματείο μου (το ΑΣΜΑ450+) αποφασίσει την απαγόρευση των τραγουδιών μας, θα την συνυπογράψω λαμβάνοντας υπόψη και σεβόμενος τη συλλογική διαμαρτυρία μας για την αδιαφορία των προβλημάτων τού χώρου μας από το ΥΠΠΟ και την κυβέρνηση, καθώς και την απραξία της υπουργού να προτείνει ουσιαστικές λύσεις, όπως και για την αδιέξοδη κατάσταση που πάει να μας επιβληθεί από την πολιτεία.

Νότης Μαυρουδής (8/5/2020)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις