Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συλλυπητήριο μήνυμα του Υπουργείο Πολιτισμού για το θάνατο του Χρήστου Αγγελάκου

Τα θερμά συλλυπητήριά του στους οικείους του για τον θάνατο του συγγραφέα Χρήστου Αγγελάκου εκφράζει το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Ο Χρήστος Αγγελάκος δημοσίευσε τα μυθιστορήματα «Η τελευταία εικόνα» (Κέδρος 1998) και «Το δάσος των παιδιών» (Μεταίχμιο 2011, για το οποίο κέρδισε το βραβείο μυθιστορήματος The Athens Prize for Literature του περιοδικού «(δε)κατα 2012), όπως και την ποιητική συλλογή «Τα φώτα απέναντι» (Ίκαρος, 2008). Μετέφρασε τα δοκίμια του Jean Starobinski «Τρεις μανίες» (Εστία, 1992). Συνεργάστηκε με τα περιοδικά «Διαβάζω», «Λόγου Χάριν», «Εντευκτήριο», «Λογοτεχνικός Πολίτης» και με την εφημερίδα «Αναγνώστης», δημοσιεύοντας βιβλιοπαρουσιάσεις και κριτικές. Συνεργάστηκε με το Δεύτερο και το Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, καθώς και στη συγγραφή σεναρίων με τη Φρίντα Λιάππα και τον αδελφό του, Κυριάκο Αγγελάκο.

Το 2009, πήρε το Β' βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου θεατρικού συγγραφέα στον ετήσιο διαγωνισμό του ΥΠΠΟ με το έργο «Οι δυο μας τώρα» (εκδόσεις Ευρασία 2014). Ήταν απόφοιτος του Τμήματος Βυζαντινών - Νεοελληνικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών, με μεταπτυχιακά στο Νεοελληνικό Ινστιτούτο της Σορβόννης.

Δείτε όλα τα σχόλια

Όλες οι Ειδήσεις