Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Πυρά κατά της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων - Ζητούν την άμεση έναρξη διαπραγματεύσεων για Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την ανάκληση απόλυσης εργαζομένου

Την άμεση έναρξη της διαπραγματεύσεων για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τη μετατροπή των οκτάμηνων συμβάσεων 100 ατόμων σε αορίστου χρόνου και την ανάκληση της καταχρηστικής -όπως καταγγέλλουν- απόλυσης μιας συναδέλφου τους, ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ κατηγόρησαν τη διοίκηση της εταιρείας ότι «παίζει καθυστερήσεις» αναφορικά με την υπογραφή νέας ΣΣΕ.

«Ενώ η διαπραγμάτευση για τον ΓΚΠ ήταν να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2018, ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους, με αποτέλεσμα, ενώ προβλεπόταν να διαρκέσει οκτώ μήνες, να διαρκέσει τρεις" σημείωσε η γ.γ. της ΟΜΥΛΕ Φανή Γουργούρη, ενώ για τη ΣΣΕ τόνισε ότι έληξε στις 31.12.2018 και «έχουν ήδη δοθεί δύο παρατάσεις», με τη δεύτερη να εκπνέει στις 31/8/19. Παρά ταύτα, όπως τόνισε, «έχουμε φτάσει Ιούλιο του 2019 κι ακόμη δεν έχει ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ. Προφανώς θεωρούμε ότι υπάρχει μια τακτική πίσω από αυτές τις καθυστερήσεις» και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση οι εργαζόμενοι -που από το 2000 έχουν ΣΣΕ- να καμφθούν και να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις.

Η υπογραφή της νέας ΣΣΕ είναι καθοριστικής σημασίας, καθώς οι περίπου 150 εργαζόμενοι στον ΟΛΘ που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μετάταξή τους περιμένουν να δουν πώς διαμορφώνονται οι εργασιακές σχέσεις και οι αμοιβές τους για να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Όπως υπογράμμισε η Φ. Γουργούρη, τα βασικά θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους είναι το πότε και πώς γίνεται λύση της εργασιακής σχέσης, καθώς και το τι ισχύει με το διευθυντικό δικαίωμα και το πειθαρχικό δίκαιο. Τόσο η ίδια όσο και όλοι οι συνδικαλιστές των τριών σωματείων του ΟΛΘ επισήμαναν την ανάγκη προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ζητώντας τη μονιμοποίηση των 100 εργαζομένων που δουλεύουν με οκτάμηνες συμβάσεις, και κατήγγειλαν ως «μη νόμιμη» τη λύση σύμβασης μιας συναδέλφου τους, καθώς, όπως υποστήριξαν, "ανταποκρίθηκε όλο το προηγούμενο διάστημα στα καθήκοντα που της ανατέθηκαν από την ΟΛΘ Α.Ε. και δεν συνέτρεξε κανένας πραγματικός λόγος που θα μπορούσε να δικαιολογήσει τη λύση / διακοπή της σύμβασης".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Αφήστε, κ. Μητσοτάκη

Πραγματικά εντυπωσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με όσα δήλωσε στη Βουλή εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. Παραπονέθηκε ότι, ενώ βρισκόταν απέναντι στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Αλ. Τσίπρας έκανε απρεπείς δηλώσεις εις βάρος του.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο