Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η Εφη Αχτσιόγλου για την αποκάλυψη της "Αυγής": Σκληρές μνημονιακές πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων

"Ετοιμάζει νέα έφοδο με στόχο να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγώντας άμεσα σε μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα"

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ. φαίνεται ότι ετοιμάζει νέα έφοδο στα εργασιακά δικαιώματα, με στόχο να καταργήσει ξανά τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οδηγώντας άμεσα σε μειώσεις μισθών χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα", σημείωσε σε δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου, τομεάρχης Εργασίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Επικρατείας.

Με αφορμή το χθεσινό πρωτοσέλιδο θέμα της "Αυγής" και τις προωθούμενες νέες παρεμβάσεις από τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι "η Ν.Δ. αναβιώνει εθελοντικά σκληρές μνημονιακές πολιτικές εις βάρος των εργαζομένων.

Μετά τη διευκόλυνση των απολύσεων και την κατάργηση μέτρων προστασίας για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, η Ν.Δ. εμμένει στην αποδιάρθρωση του πλαισίου εργασιακών δικαιωμάτων, που με κόπο οικοδομήσαμε τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ν.Δ. αναβιώνει έτσι εθελοντικά σκληρές μνημονιακές πολιτικές, που η χώρα θα έπρεπε να έχει αφήσει πίσω της. Από την πλευρά μας, θα υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας που επαναφέραμε από το καλοκαίρι του 2018 και εγγυώνται βελτιωμένους μισθούς και δικαιώματα για χιλιάδες εργαζόμενους", καταλήγει στη δήλωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Πολυτεχνείο

Η σημερινή ημέρα ανήκει δικαιωματικά στη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Αυτής της εξέγερσης των νέων ανθρώπων που αμφισβήτησαν «τη βία ως στοιχείο εξαναγκασμού» και ύψωσαν τη φωνή τους για Ελευθερία και Δημοκρατία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο