Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εφη Αχτσιόγλου: Η άγνοια της κυβέρνησης στα εργασιακά την οδηγεί σε γελοιοποίηση

Eurokinissi

Η αδήλωτη εργασία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες

"Η κυβέρνηση της Ν.Δ., στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων, οδηγείται στη γελοιοποίηση", υπογράμμισε σε χθεσινή της δήλωση η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και τομεάρχης Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Αναλυτικά, όπως τόνισε:

"Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ισχυρίστηκε σήμερα (σ.σ.: χθες) ότι επί ΣΥΡΙΖΑ αυξήθηκε η υποδηλωμένη και αδήλωτη εργασία και η μερική απασχόληση.

Ενημερώνουμε τον κ. Πέτσα ότι:

* Η ανεργία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες και το 70% των θέσεων εργασίας είναι πλήρους απασχόλησης. Καμία αύξηση της μερικής απασχόλησης δεν σημειώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ.

* Η αδήλωτη εργασία επί ΣΥΡΙΖΑ μειώθηκε κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες, από 19,2% το 2014 στο 8,9% το 2018.

* Με τον νόμο του ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση των υπερωριών -που η Ν.Δ. σχεδιάζει να καταργήσει- δηλώθηκαν για πρώτη φορά 6 εκατομμύρια ώρες υπερεργασίας, ενώ στις υπερωρίες ο αριθμός των δηλωθεισών επιχειρήσεων και των εργαζομένων υπερδιπλασιάστηκε.

Φαίνεται ότι το διάβασμα των στοιχείων δεν είναι μεταξύ των αγαπημένων σπορ των αρίστων της κυβέρνησης".

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Η πολιτική αθλιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη

Στο ντοκιμαντέρ της ελβετικής τηλεόρασης για την υπόθεση Novartis o Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίζεται να λέει: «Πρέπει να καταλάβουμε ότι εταιρείες σαν τη Novartis μπορεί να δίνουν χρήματα σε γιατρούς, πολιτικούς και δεν ξέρω σε ποιους άλλους, όμως σώζουν και ζωές...».

Δειτε ολοκληρο το αρθρο