Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – 50.000 αναμένεται να φτάσουν οι απολύσεις ως το τέλος Μαρτίου

ICON

Λίγα, καθυστερημένα, αποσπασματικά και σε μεγάλο βαθμό αναποτελεσματικά για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και της εργασίας είμαι τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Ουσιαστικά η κυβέρνηση με τις ανακοινώσεις παραδέχεται ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει "στα βράχια" με τη βουτιά στην ύφεση να είναι το θέμα που θα επιβεβαιωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα!

Ταυτόχρονα στο μέτωπο της εργασίας η καταστροφή έχει ξεκινήσεις και προχωράει καθώς οι απολύσεις μέσα στο Μάρτιο φθάνουν μέχρι τώρα τις 50.000!

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές ανακοινώσεις θα υπάρξουν αναστολές φόρων και εισφορών για τις επιχειρήσεις που πλήτονται και πλαίσιο χρηματοδότησης 1 δις ευρώ.

Προϋπόθεση λήψης της χρηματοδότησης να μην υπάρξουν απολύσεις. 800 ευρώ αποζημίωση για τους εργαζόμενους που αναστέλλεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και θα το λάβουν τον Απρίλιο, δηλαδή θα αφορά 1.5 μήνα για 500.000 εργαζόμενους.

Ανδρέας Πετρόπουλος

 

Διαβάστε επίσης:

Σταϊκούρας: Στήριξη επιχειρήσεων - 800 ευρώ αποζημίωση στους εργαζόμενους - Στο 6% το ΦΠΑ για μάσκες, αντισηπτικά (Video)

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις