Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Πουκάμισο αδειανό» η απαγόρευση απολύσεων

«Πουκάμισο αδειανό» η απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που διέκοψαν τη λειτουργία τους όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Τη στιγμή που ο εργοδότης δεν καταβάλει μισθούς δεν έχει λόγο να απολύσει τους εργαζόμενους του.

Τι νόημα έχει η ρήτρα απολύσεων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση;

Αυτές που επηρεάζονται περισσότερο είναι όσες παραμένουν σε λειτουργία και έχουν ήδη προχωρήσει σε αλλαγές συμβάσεων, απολύσεις, αναγκαστικές άδειες κλπ.

Τι θα γίνει άραγε με τις δεκάδες χιλιάδες μετατροπές συμβάσεων; Με τις υποχρεωτικές άδειες; Που είναι το ΣΕΠΕ τώρα; Θα ενισχυθούν οι έλεγχοι; Το προσωπικό του ΣΕΠΕ έχει τα απαραίτητα μέσα προστασίας;

Τη στιγμή που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί ως τώρα 30.000 απολύσεις με βάση τα πρώτα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ τι νόημα έχει η απαγόρευση απολύσεων για αυτούς τους εργαζόμενους;  Θα έχει άραγε αναδρομική εφαρμογή το μέτρο;

Προστατευτικά για τον κόσμο της εργασίας θα λειτουργούσε η ρήτρα απαγόρευσης των απολύσεων για επιχειρήσεις που παραμένουν ανοιχτές και επηρεάζονται από την κρίση.

Ανδρέας Πετρόπουλος

 

Διαβάστε επίσης: 

Ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης – 50.000 αναμένεται να φτάσουν οι απολύσεις ως το τέλος Μαρτίου

 

Καμπαγιάννης (εργατολόγος): «Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μετέτρεψε 500.000 εργαζόμενους σε επιδοματούχους ΟΑΕΔ»

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η κυβέρνηση, ο Άδωνις και το κράτος δικαίου

Στις αρχικές συζητήσεις για το ταμείο ανάκαμψης, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πολλές χώρες ζήτησαν να συνδεθεί η κοινοτική χρηματοδότηση με τη λειτουργία του κράτους δικαίου. Το θέμα αυτό έθιγε κυρίως την Ουγγαρία και την Πολωνία.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο