Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Δώδεκα απολύσεις εν μέσω πανδημίας από την Ελλάκτωρ

Δώδεκα νέες «τηλεαπολύσεις», εν μέσω πανδημίας, μεταξύ 16 και 18 Μαρτίου, έκανε η διοίκηση του ομίλου Ελλάκτωρ, ενώ στα εργοτάξιά της δεν έχει λάβει κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών.

Οι 12 νέες απολύσεις, επισημαίνει το σωματείο, αφορούν το εργοτάξια σιδηροδρομικών έργων και τις εγκαταστάσεις γραφείων και συνεργείων του Σιδηροδρομικού Κέντρου Αχαρνών, στο οποίο απασχολούνται συνολικά 55 εργαζόμενοι. Η διοίκηση της εταιρείας, προσθέτει, εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η πλειονότητα των εργαζομένων απουσιάζει, εργαζόμενη με καθεστώς τηλεργασίας, στην οποία τους έθεσε η εργοδοσία με εσωτερικό της σημείωμα από τις 13 Μαρτίου λόγω κορωνοϊού. Τους απέλυσε, καταγγέλλει το σωματείο, «εξ αποστάσεως», προκειμένου να ολοκληρώσει, «σαν τον κλέφτη», μία ακόμα αντεργατική έφοδο, με δεδομένη την αντικειμενική αδυναμία των εργαζομένων να προβάλουν άμεση αντίσταση. Μάλιστα η εργοδοσία αρνήθηκε να συναντήσει αντιπροσωπεία του ΣΜΤ, προφασιζόμενη τον κορωνοϊό.

Πέραν των απολύσεων, υπογραμμίζει το σωματείο, δεν έχει ληφθεί από τη διοίκηση κανένα έκτακτο μέτρο για την προστασία των εργαζομένων, παρότι «τα εργοτάξια αποτελούν χώρους συγχρωτισμού πλήθους εργαζομένων, όπου η τήρηση στοιχειωδών όρων υγιεινής, πόσιμου νερού, αποδυτηρίων και αποχωρητηρίων δεν είναι καθόλου αυτονόητη».

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών ζητάει, μεταξύ άλλων, να πάρει ο όμιλος πίσω «τις κατάπτυστες και καταχρηστικές απολύσεις» και να εφαρμόσει έκτακτα μέτρα υγιεινής, υγείας και ασφάλειας στα εργοτάξια.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις