Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μνημόνιο με πρόσχημα την πανδημία

Η εργασία, που δοκιμάζεται στην πανδημία, θα δοκιμαστεί ακόμα πιο σκληρά από αύριο Δευτέρα με τη σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων

Το νέο καθεστώς που επέβαλαν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας με πρόσχημα την πανδημία αλλάζει άρδην τις εργασιακές σχέσεις, μονιμοποιεί την ελαστική εργασία, ακυρώνει σημαντικές πλευρές του Εργατικού Δικαίου που προστατεύει τα εργασιακά δικαιώματα.

Οι εκδηλώσεις για την Εργατική Πρωτομαγιά έδωσαν μόνο μια μικρή εικόνα των αγώνων που έχουν μπροστά τους οι εργαζόμενοι από αύριο για να ανατρέψουν ένα νέο μνημόνιο που έρχεται να μονιμοποιηθεί, επιστρέφοντας σε ακόμα χειρότερες συνθήκες από αυτές της περιόδου 2010 – 2014.

Η “Αυγή” της Κυριακής δίνει τον λόγο σε εργαζόμενους και συνδικαλιστές πρωτοβάθμιων σωματείων που περιγράφουν το νέο σκηνικό εν μέσω πανδημίας αποκαλύπτοντας και τη νομοθετική προσαρμογή που δρομολόγησε η κυβέρνηση με πρόσχημα την υγειονομική κρίση, εγκαθιστώντας σταδιακά ένα νέο μνημόνιο στην εργασία.

Επιμέλεια: Ανδρέας Πετρόπουλος

Διονύσης Τεμπονέρας; Μίνι jobbers «α λα γερμανικά»

Εργολαβικοί και εργαζόμενοι: Απροστάτευτοι σε συνθήκες πανδημίας

Κώστας Κεχαγιόγλου: Μπαίνουμε στα δύσκολα

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Πίσω από το παραπέτασμα της γελοιότητας

Είναι το λιγότερο αστεία και γραφικά τα κυβερνητικά στελέχη, όταν βγαίνουν στα κανάλια να εξηγήσουν ότι το πακέτο των 37 δισ. η Ελλάδα το κέρδισε με το σπαθί του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τις εξαιρετικές διαπραγματευτικές του δυνατότητες και με τις λαμπρές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις