Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιτελική απάτη και πανικός

Υπό το κράτος πανικού βρίσκονται από χθες το υπουργείο Εργασίας και ο ΕΦΚΑ, μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Αυγής" που έφερε στο φως την απάτη με την περίφημη έκδοση των κύριων συντάξεων ψηφιακά μέσω του συστήματος «ΑΤΛΑΣ» στον νέο e-ΕΦΚΑ.

Όπως ανέφερε και χθες η "Αυγή", και αποδεικνύεται από μια σειρά εγγράφων υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εργασίας και του ΕΦΚΑ, πρόκειται για «τη μεγαλύτερη και απολύτως συνειδητή απάτη εις βάρος των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων προκειμένου μόνο και μόνο να τηρηθεί η προεκλογική δέσμευση για σύνταξη σε λίγα δευτερόλεπτα από τον Ιούνιο του 2020 και να επιβεβαιωθεί το περίφημο επιτελικό κράτος του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη».

Όπως προκύπτει από τα έγγραφα, «με τη συγκεκριμένη διαδικασία αφενός η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας οδηγείται σε ένα ‘ψηφιακό άλμα στο κενό’, αφετέρου χιλιάδες συνταξιούχοι θα έχουν μειωμένες συντάξεις!

Κι αυτό καθώς οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου προειδοποιούν την ηγεσία του ΕΦΚΑ και τον υπουργό Εργασίας να μην προχωρήσουν στη συγκεκριμένη διαδικασία, αφού ο επανυπολογισμός των συντάξεων εμπεριέχει σοβαρότατα λάθη».

Χθες ο υπουργός Εργασίας προσπάθησε να αντιστρέψει την πραγματικότητα, αν και παραδέχθηκε την ουσία των αποκαλύψεων.

Δηλαδή τα χιλιάδες λάθη στους υπολογισμούς των συντάξεων, με αποτέλεσμα οι συνταξιούχοι να εμφανίζουν μεγαλύτερες προσωπικές διαφορές από τις πραγματικές, που σημαίνει ότι αυτοί θα λάβουν αυξήσεις πολύ αργότερα από τη σωστή ημερομηνία, όποτε και να ξεπαγώσουν οι αυξήσεις.

Επίσης, αρκετοί ενδέχεται να λάβουν μικρότερα ποσά από αυτά που δικαιούνται ως δικαιούχοι συντάξεως θανάτου, ενώ κάποιοι άλλοι να λάβουν μεγαλύτερα με την υποχρέωση κάποια στιγμή να τα επιστρέψουν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η θέση του υπουργού Εργασίας, μετά και την αποκάλυψη της «ψηφιακής» απάτης των συντάξεων, που έρχεται να προστεθεί στα vouchers της ντροπής, είναι περισσότερο επισφαλής από ποτέ.

Στο χέρι του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη είναι αν θα περισωθεί κάτι -έστω και στις εντυπώσεις- από το δήθεν επιτελικό κράτος που καθημερινά αποδεικνύεται ένα ατέλειωτο φιάσκο, προκαλώντας σοβαρές βλάβες στην καθημερινότητα, στα εισοδήματα, στην προστασία των πολιτών.

 

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο ψεύτης κ. Βρούτσης

Θα ήταν χρήσιμο να εξετάσει κάποιος συνολικά τι έχει κάνει και τι δεν έχει κάνει ώς τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, απέναντι στην τεράστια κοινωνική κρίση που προκαλεί η πανδημία. Γιατί αυτό αποκαλύπτει ξεκάθαρα τις προθέσεις της απέναντι στον κόσμο της εργασίας.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο