Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ: Δυναμικό "όχι" στην ιδιωτικοποίηση του δικτύου νερού

ICON

Δυναμικό παρών έδωσαν οι εργαζόμενοι της ΕΥΔΑΠ χθες το μεσημέρι σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον αύλειο χώρο του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στον Χολαργό, κατά της σχεδιαζόμενης παράδοσης με ΣΔΙΤ σε ιδιώτες της διαχείρισης του εξωτερικού υδροδοτικού συστήματος της Αθήνας (ταμιευτήρες, δίκτυα, γεωτρήσεις κ.λπ.).

Για τον λόγο αυτό, η Ομοσπονδία Εργαζομένων ΕΥΔΑΠ προκήρυξε για χθες 24ωρη απεργία. Τα συνθήματα που κυριάρχησαν, αλλά και τα αναγραφόμενα στα πανό, ήταν «Απεργία. Να ακυρώσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει το εξωτερικό υδροδοτικό σύστημα της Αθήνας» και «Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και στο ξεπούλημα των υποδομών».

Η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει ενημέρωση των δήμων και των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδος, Στερεάς Ελλάδος, Εύβοιας και Αττικής για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την ιδιωτικοποίηση του ΕΥΣ και να καταθέσει αίτημα για έγκριση ψηφισμάτων από τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια κατά της επιχειρούμενης εμπορευματοποίησης του νερού.

Σε σχετικό ψήφισμα, η ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ απαιτεί από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις αποφάσεις του ΣτΕ για την απαγόρευση της αποξένωσης του κράτους από τον πλήρη έλεγχο της διαχείρισης του νερού και επισημαίνει πως «το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και συνδέεται με την ύπαρξη και την ευημερία του ανθρώπου. Οι υπηρεσίες ύδρευσης - αποχέτευσης αποτελούν ζωτικό ανθρώπινο δικαίωμα (ψήφισμα 64/292 του 2010 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ) και δεν ιδιωτικοποιούνται».

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Διεθνής διασυρμός

Να λοιπόν που η περίφημη λίστα Πέτσα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Ευρώπης. Στην πλατφόρμα του Συμβουλίου για την ελευθερία του Τύπου αναρτήθηκαν χθες όλα τα δεδομένα για το σκάνδαλο...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις