Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Μέχρι τον Ιούνιο η αποπληρωμή όλων των εκκρεμοτήτων σε συντάξεις και εφάπαξ

Αναμένεται μικρή αύξηση στο επίδομα πρώτου και δεύτερου τέκνου ενώ πιθανότατα δε θα υπάρξει μείωση για το τρίτο - Στα 810 εκατ. από 650 εκατ. τα κονδύλια το 2018

Στο 90% βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο επανυπολογισμός των συντάξεων με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, ενώ ο στόχος είναι το ποσοστό αυτό να φτάσει στο 100% στο τέλος Δεκεμβρίου. Τα παραπάνω τόνισε ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Εργασίας, εξερχόμενο της συνάντησης με τους επικεφαλής των θεσμών.

Το ίδιο στέλεχος τόνισε ότι μέχρι τον Ιούνιο του 2018 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί οι πληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών που αφορούν το υπουργείο, κάτι το οποίο αφορά σε εκκρεμότητες για αποπληρωμή κύριων συντάξεων αλλά και εφάπαξ. Αυτή τη στιγμή οι εκκρεμότητες φτάνουν 107.000 ενώ υπάρχουν άλλες περίπου 100.000 οι οποίες είναι σε επεξεργασία.

Αυτή τη στιγμή πραγματοποιείται συνάντηση σε σχέση με τα επιδόματα τέκνων. Από χθες έχει ξεκαθαρίσει ότι κυβέρνηση και θεσμοί έχουν συμφωνήσει σε ένα ποσό της τάξη 240 εκατ., κάτι το οποίο σημαίνει σύμφωνα με το ανώτατο στέλεχος ότι θα υπάρξει μία μικρή αύξηση στο επίδομα πρώτου και δεύτερου τέκνου ενώ πιθανότατα δε θα υπάρξει μείωση για το τρίτο.

Αύξηση 25% στα κονδύλια για τα οικογενειακά επιδόματα

«Εξασφαλίσαμε ότι θα αυξηθούν τα κονδύλια που θα αφορούν οικογενειακά επιδόματα το 2018» ανέφερε δεύτερο ανώτατο κυβερνητικό στέλεχος το οποίο μετέχει στις διαπραγματεύσεις. Όπως είπε χαρακτηριστικά για το 2018 τα συνολικά χρήματα θα αυξηθούν στα 810 εκατ. ευρώ από 650 εκατ. που ήταν το 2017, κάτι το οποίο σημαίνει αύξηση της τάξης κοντά στο 25%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου αποχώρησε από τη συζήτηση και πρόκειται να επιστρέψει αργότερα το απόγευμα καθώς σήμερα αναμένεται να συμφωνηθεί οριστικά η νέα αρχιτεκτονική που θα ακολουθηθεί στην απόδοση οικογενειακών επιδομάτων.

Δείτε όλα τα σχόλια