Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση Έ.Αχτσιογλου με τον Πορτογάλο ομόλογό της

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν, στη Λισαβόνα, τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας

Επίσημη επίσκεψη στη Λισαβόνα πραγματοποιεί η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, όπου συναντήθηκε με τον Πορτογάλο ομόλογό της, Χοσέ Αντόνιο Βιέιρα ντα Σίλβα.

Κατά τη συνάντησή τους, αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τη διαδικασία και τα βήματα για την αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, τη διαδικασία καθορισμού του κατώτατου μισθού καθώς και τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την καταπολέμηση της επισφαλούς εργασίας, δεδομένης και της εμπειρίας της Πορτογαλίας μετά την έξοδό της από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής.

Επιπλέον, οι επαφές αφορούσαν και πρακτικές σχετικά με τον καλύτερο έλεγχο της αγοράς εργασίας και τη βελτίωση της δράσης της Επιθεώρησης Εργασίας, ιδίως στον αγροτικό τομέα, για την προστασία των εργαζομένων από φαινόμενα παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας.

Η Έφη Αχτσιούγλου συναντήθηκε επίσης τον υφυπουργό Εργασίας, Μιγκέλ Καμπρίτα ,και την επικεφαλής της Επιθεώρησης Εργασίας της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίσα Γκιμαράες.

Με την υπουργό Εργασίας ταξίδεψε στην Πορτογαλική πρωτεύουσα και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), Νάσος Ηλιόπουλος.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Να μη χαθεί η ευκαιρία

Όπως φάνηκε και από τη συζήτηση και τις ψηφοφορίες για τα αναθεωρητέα άρθρα του συντάγματος από την επόμενη Βουλή στις επόμενες εκλογές θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Θα συγκρουστεί η πρόοδος με τη...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο