Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Κ. Χατζηδάκης: Μονιμότητα τέλος για τους νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ, θα απολύονται ανά πάσα στιγμή (Video)

Το τέλος της μονιμότητας για τους νεοπροσληφθέντες στη ΔΕΗ διακήρύττει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης μέσω του ΣΚΑΙ για να καλύψει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων που δρομολογεί η κυβέρνηση...

Κυνικά παραδέχθηκε ότι θα ισχύουν δύο εργασιακά καθεστώτα παλιών εργαζόμενων και νέων όπου οι νέοι ανά πάσα στιγμή θα μπορούν να απολυθούν, ενώ θα αμείβονται όπως είπε με «όρους αγοράς εργασίας», ότι δηλαδή ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτή είναι η επιστροφή στην κανονικότητα που σχεδίαζε η Ν.Δ. και δεν έλεγε προεκλογικά. Μάλιστα παρουσίασε ως «τυράκι» όχι κάποια μείωση στα τιμολόγια για τους καταναλωτές αλλά ότι δεν θα αυξηθούν στο μέλλον τα τιμολόγια επειδή με αυτό το μέτρο καθώς και με την απολιγνιτοποίηση όπως είπε θα περιοριστούν δραστικά οι εργαζόμενοι.

Η ΔΕΗ "θα σωθεί" όπως προφανώς πιστεύει ο υπουργός, με το ξεχαρβάρλωμα των εργασιακών σχέσεων και τους εργαζόμενους στον "αέρα". Με το σύνθημα "μονιμότητα τέλος" επιχειρεί να αποκρύψει την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ποντάροντας στον κοινωνικό αυτοματισμό.

Επιπλέον όπως εξήγγειλε ο υπουργός θα δοθεί εντολή για 400.000 διακοπές ρεύματος σε κακοπληρωτές.

Κατ. Μπρ.

 

Διαβάστε επίσης:

Κατάργηση μονιμότητας στους νέους εργαζόμενους στη ΔΕΗ κατ' επιταγή της τρόικας από το 2012

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Τυχοδιώκτες και επικίνδυνοι

Οι ανάγκες διαχείρισης της προσφυγικής κρίσης δημιουργούν σοβαρά εσωτερικά προβλήματα στο κυβερνητικό κόμμα, το οποίο προεκλογικά είχε δεσμευτεί απέναντι στην εκλογική του βάση με μια ακροδεξιά λαϊκιστική ρητορική.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο