Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επιχειρήσεις κλείνουν - Ζητούν να συμπεριληφθούν στην ΚΑΔ (Video)

Τα αιτήματα από επαγγελματικές οργανώσεις και σωματεία, είναι αμέτρητα καθώς αγωνιούν αφού οι κωδικοί τους δεν είναι στην “πολυπόθητη” λίστα “Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ)” της κυβέρνησης

Μία μετά την άλλη κλείνουν οι επιχειρήσεις εξαιτίας της καραντίνας ωστόσο με αγωνία για την επιβίωσή τους , ζητούν να συμπεριληφθούν στα μέτρα στήριξης που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για όσους πλήττονται από τον κορωνοϊό.

Τα αιτήματα από επαγγελματικές οργανώσεις και σωματεία, είναι αμέτρητα καθώς αγωνιούν αφού οι κωδικοί τους δεν είναι στην “πολυπόθητη” λίστα “Κωδικός Αριθμός Δραστηριότητας (ΚΑΔ)” της κυβέρνησης.


Για τα παραπάνω μίλησε και ο βιοτέχνης από τη Θεσσαλονίκη Μιχάλης Αγατζιώτης. Η επιχείρησή του παράγει συσκευασμένα μπισκότα και βουτήματα και απευθύνεται σε μεγάλες καφετέριες, ζαχαροπλαστεία κ.α που τώρα όμως έχουν κλείσει και δεν κάνουν παραγγελίες.  Ο ίδιος μάλιστα απασχολεί 7 εργαζόμενους και κάνει έκκληση να αυξηθεί η λίστα ΚΑΔ και να συμπεριληφθεί ο κωδικός του.

Επαγγελματικοί κλάδοι όπως οι αρτοποιοί, οι περιπτεριούχοι και πολλοί ακόμα ζητούν την υπαγωγή τους στα οικονομικά μέτρα ελάφρυνσης.

Θα προστεθούν 100 ΚΑΔ στα μέτρα στήριξης λόγω κορωνοϊού

Ωστόσο, σήμερα ή αύριο θα ανακοινωθούν ακόμη 100 κωδικοί επιχειρηματικών/ επαγγελματικών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) που θα ενταχθούν στα μέτρα στήριξης της κυβέρνησης για επιχειρήσεις και εργαζομένους. Αυτό ανακοίνωσε  στον ΑΝΤ1 νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Εθελοντική γενναιοδωρία και κοινωνική λεηλασία

Η ιδέα να δώσουν οι βουλευτές το 50% του μισθού τους για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού είναι μια σωστή ιδέα. Είναι επίσης μια ιδέα «εμπορική», που θα πουλήσει πολύ. Αυτό το ήξερε, φυσικά, ο Κ. Μητσοτάκης όταν την κατέθεσε. Αλλά ο πρωθυπουργός δεν είχε την πολιτική βούληση να την επιβάλει.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις