Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

“Απαράδεκτη η δήλωση Γεωργιάδη για το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή των Βαΐων”

Eurokinissi

«Απαιτούμε να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή!» αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος

«Επιμένει ο υπουργός Ανάπτυξης, κ. Α.Γεωργιάδης, στο άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή, η οποία εκθέτει σε περαιτέρω κίνδυνο την υγεία των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ και δεν εξυπηρετεί καμία απολύτως κοινωνική ανάγκη» αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Όπως σημειώνει, «καμία αύξηση της ζήτησης δεν μπορεί να προκύψει, όταν όλοι οι εργαζόμενοι και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν ήδη πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας. Οι εργαζόμενοι έχουν πληρωθεί μισό μισθό, όσοι πάρουν δώρο Πάσχα θα το πάρουν μισό και οι υπόλοιποι θα πάρουν το δώρο ως 30/6, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν σημειώσει μηδενικό εισόδημα».

Είναι αδύνατο, λοιπόν, συνεχίζει η ΟΙΥΕ, «να προκύψει αύξηση της ζήτησης λόγω εορτών και σε κάθε περίπτωση οι εργαζόμενοι των σούπερ μάρκετ, που έχουν σηκώσει το βάρος αυτής της περιόδου, δικαιούνται την ξεκούραση της Κυριακής».

«Η υποτιθέμενη αύξηση της ζήτησης λόγω εορταστικής περιόδου είναι ένα προκάλυμμα για τις πραγματικές προθέσεις του κ. υπουργού, ο οποίος επιδιώκει να ενισχύσει την προσπάθεια διεύρυνσης του ωραρίου  λειτουργίας των καταστημάτων σε όλο το εμπόριο την επόμενη ημέρα της πανδημίας» τονίζει η ΟΙΥΕ.

«Απαιτούμε να μην ανοίξουν τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή!

Πρώτη προτεραιότητα το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στη δημόσια υγεία! Πρώτη προτεραιότητα η προστασία της υγείας των εργαζομένων!» καταλήγει.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις