Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επερώτηση Σ. Φάμελλου για το business plan - “φάντασμα” της ΔΕΗ

Την γνωστοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της ΔΕΗ, ζητεί ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας ΣΥΡΙΖΑ Σ. Φάμελλος, καθώς δεν έχει κατατεθεί, παρά το σχετικό αίτημα 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις αρχές Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι ανακοινώσεις για το ... ζητούμενο business plan γίνονται από τον Δεκέμβριο 2019, όμως ακόμη δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ παρουσίασε τότε “βασικούς άξονες” χωρίς κανένα συγκεκριμένο πλάνο, καμία κοστολόγηση για τις ΑΠΕ, τις αποκαταστάσεις ορυχείων εδαφών, καμία αποτύπωση της απόσυρσης των λιγνιτικών μονάδων, σχέδιο για την Πτολεμαϊδα 5, κανένα απολύτως νούμερο.

Μάλιστα έκανε λόγο για κέρδη EBITDA 1 δισ. το 2024, αναφέροντας για το 2020 ότι ο επιχειρησιακός σχεδιασμός προβλέπει πωλήσεις 4,6 δισ. και λειτουργική κερδοφορία προ φόρων τόκων και αποσβέσεων στα 650 έως 700 εκατ. χωρίς να συμπεριλαμβάνεται επιστροφή ΥΚΩ παλαιότερων ετών (αν συμπεριληφθούν ΥΚΩ τότε τα EBITDA θα κυμανθούν σε 850-900 εκατ).

Πρόκειται για επερώτηση σε συνέχεια της αίτησης κατάθεσης εγγράφων που υπέγραψαν 10 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προς τον υπουργό ΠΕΝ, στις 6 Μαρτίου καθώς παρήλθε άπρακτη και η προβλεπόμενη (άρθρο 133 παρ.3) προθεσμία, χωρίς να κατατεθεί το επιχειρηματικό σχέδιο.

Σε αυτό το πλαίσιο μετατρέπεται η αίτηση σε επερώτηση με αντικείμενο τη μη κατάθεση του αιτούμενου εγγράφου, που καλείται εκ νέου να καταθέσει.

 

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δοξάστε τον!

Για όποιον δεν το έχει καταλάβει, το επόμενο διάστημα θα το φάμε με την αναμονή του χρηματικού πακέτου από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με τα ΜΜΕ να δοξάζουν τον Κυρ. Μητσοτάκη, που αποκατέστησε το διεθνές κύρος της χώρας και της οικονομίας, που μας έσωσε από τον λαϊκισμό

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις